Prisinfo
200/100
Billetter

Sted
Grieghallen, Peer Gynt-salen
Nettside

Om arrangøren

nyMusikk Bergen (et. 1976) er ein av nyMusikks eldste lokalavdelingar med aktivitet heilt tilbake til 70-tallet. Avdelinga arrangerer ei rekke konsertar i året i fleire sjangrar, og held faglege fora med aktuelle tema innan samtidsmusikken.Kalender

nyMusikk Bergen: Vårens store Krapylkonsert

12/06/2022 kl. 16:00

nyMusikk Bergen har kvart år gleda av å presentera vårens vakraste musikkeventyr i form av eit storslått samarbeid med musikklinja og danselinja på Langhaugen videregående skole, Griegakdemiet, og Bergen kulturskole.

På Den Store Krapylkonserten byr me på rykande fersk dans og koreografi, og ei rekke urfremføringar av unge komponistar, fremført av unge musikarar og dansarar, utarbeida saman med Krapylbandet bestående av Else Olsen S. Guro Kverndokk og John Hegre.

Nytt av året planlegg me også eit komposisjonsprosjekt for pianoelever ved Bergen Kulturskule i samarbeid med Knut Vaage og Else Olsen S.
Unge komponistar frå Griegakademiet under ledelse av professor Dániel P. Biró skal komponere for strykeensemble fra Langhaugen under ledelse av Per Gisle Haagenrud, vokalensemble fra Langhaugen under ledelse av Ingvill Espedal, og blåseensembler fra Langhaugen under ledelse av Frode Jacobsen.

Dei yngste utøvarane er eit ensemble frå musikkteknologi på kulturskulen, som fremfører eigne improbaserte komposisjonar saman med Krapylbandet.

Krapylbandet fremfører danseimprovisasjoner saman med Danseelever fra Langhaugen VGS under ledelse av Monica Reksten.
__________________
Program:
– Strykeorkester fra musikklinjen på Langhaugen vgs. under ledelse av Per Gisle Haagenrud fremfører verk av komposisjonssklassen på Griegakademiet.
– Musikkteknologi-krapyl: Improvisasjon med Krapylbandet og musikkteknologielever fra kulturskolen under ledelse av Oddvar Bendiksen.
– Vokaltrio under ledelse av Ingvill Espedal fremfører verk av komposisjonssklassen på Griegakademiet.
– Pause
– Brassensemble fra musikklinjen på Langhaugen vgs. under ledelse av Frode Jakobsen fremfører verk av komposisjonssklassen på Griegakademiet.
– Komposisjonsprosjekt med pianoelever fra Bergen kulturskole – Else olsen. S. og Knut Vaage.
– “Improvisasjon i møte med Munch» med elever fra rytmisk senter på Bergen kulturskole. Instruktører: Ruth Nonseid, Ole Marius Sandberg og Sigmund Omvik.
– Danseimprovisasjon med Krapyl bandet. Danselinjen på Langhaugen under ledelse av Monica Reksten.
__________________
FAKTA:
nyMusikk Krapyl er alle nyMusikk Bergens arrangement retta mot barn og unge.
nyMusikk Krapyl har m.a. den faste konsertserien Biblioteksmusikken, som finn stad vekentleg på Bergen offentlige bibliotek, laurdager kl 14.00. Desse konsertane på biblioteket er ´vanlege´ nMB-konsertar tilrettelagd for heile familien, frå dei yngste til dei eldste. Anna viktig på Krapyl-agendaen er komposisjonsformidling til born, og det å involvera ungdomar aktivt – ei gruppe som lett blir forbigått elles i vrimmelen av tilbod for `born og unge`.
Krapylbandet er eit sirkulerande band med bergensmusikarar, som tolkar og framfører komposisjonar frå nyMusikk Krapyls komposisjonsskule, som regel under den årlege store Krapyl-konserten