Prisinfo
265,-
Billetter

Sted
Gamle Raadhus Scene
Nettside

Om arrangøren

MadonnaProsjektet
Gamle Raadhus SceneKalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

MadonnaProsjektet – En forestilling om Dagny Juel

18/11/2021 kl. 19:00

MadonnaProsjektet er en hyllest til bohem-dronningen og forfatteren Dagny Juel. Etter å ha blitt brutalt skutt ned på et hotellrom vender Juel tilbake for å ta et oppgjør med sin ektemann Stanislaw Przybyszewski. Hennes tragiske død synes å ha vært et bestillingsverk.

Juel er kjent som «Musen» til store, mannlige kunstnere som Munch og Strindberg. I stykket møter vi en kvinne som formelig sprenger seg ut av korsettet – på jakt etter identitet.

Juel skriver om den altoppslukende kjærligheten, om bedrag, om lengsler og begjær. MadonnaProsjektet gjør publikum kjent med hennes hittil ukjente forfatterskap. Juels tekster er den underliggende drivkraften i det nyskrevne dramaet, skrevet av hennes etterkommer Odille Blehr.

Komponist og musiker Audun Aschim Steffensen portretterer Munch, som er i gang med å male Madonna.

De to mennene har hvert sitt MadonnaProsjekt: Munchs opphønying og udødeliggjøring av Juel via maleriet og Przybyszewskis dekonstruksjon og nedbrytning av
sin egen private Madonna. Parallelt gjennomgår Dagny Juel sin transformasjon, fra å være et seksualisert objekt definert avmenn til selv å kunne definere hvem hun er og hvorfor hun er.

Regi: Einar Bjørge

Dagny Juel: Odille Blehr
Stanislaw Przybyszewski: Benjamin Lønne Røsler
Munch: Audun Aschim Steffensen (komponist/musiker)

Produsent: Eline Lysen Paulsen

Scenograf: Hans Petter Chascow Harboe
Lysdesign: Martin Flack
Kostyme: Line Sevaldsen Maher
Mask: Trude Sneve

Manus: Odille Blehr, bearbeidet av Einar Bjørge
Dramaturg: Mari Moen, Dramatikkens Hus

Navn på arrangør: Heftye Produksjoner

Språk: Norsk

Billetter

Trykk på knappen nederst med «kjøp billetter».

(Det er også mulig å kjøpe billetter i døra, forutsatt at det ikke er utsolgt!)

Adresse
Gamle Raadhus Scene, Christiania torv 1
Det oransje huset til høyre for deg når du står med ryggen til statuen av HANSKEN på Christiania torv og ser nedover Rådhusgaten mot Operaen.

Kart

PublikUng

PublikUng er en organisasjon som senker terskelen for å gå i Operaen og på konserter med klassisk musikk blant unge. Visjonen deres er å spre interessen for klassisk musikk, og gjøre den mer tilgjengelig for de mellom 18 og 30 år. PublikUng har nå over 1700 medlemmer og det er helt gratis å bli medlem. Den eneste regelen er at dersom du har mottatt gratis eller veldig billig billett til en konsert/forestilling, så er påmeldingen bindende. Du MÅ da benytte deg av billetten din. De fire første medlemmene i PublikUng som kjøper billett til Lørdagsopera kommer gratis inn. Øvrige betaler kr 50,- Meld deg inn via publikung.no