Prisinfo
voksen kr.220 Student/honnør kr.170 Operavenn kr. 170
Billetter

Sted
Rosendal Teater og Kafé
Nettside

Om arrangøren

Skeive Stemmer Operakompani og Operavennforening i samarbeid med Rosendal Teater

Skeive Stemmer er et nyoppstartet operakompani av, med og for skeive. Kompaniet består av Therese Angel Khachik, Eldrid Gorset og Maria Dale Johannessen, som alle tre nå er ferdige med sin mastergrad ved Operahøgskolen, KHiOKalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Lystige koner fra Windsor – scener fra en geriljaopera

10/05/2021 kl. 19.00

Operakafé på Rosendal presenterer utdrag fra De lystige koner fra Windsor – scener fra en geriljaopera.

(Kafeen åpner for mat og drikkeservering fra kl. 18.00)

Om prosjektet
Operakompaniet Skeive Stemmer er Norges eneste skeiv opera av, for og med skeive artister. Kompaniet holder en todagers workshop ved Rosendal Teater, og presenterer utdrag fra De lystige koner fra Windsor i en helt ny drakt! 2022 er Skeivt Kulturår, og vi ønsker å feire dette med å løfte frem skeive opera- og kulturartister og synliggjøre mangfoldet i de store fortellinger.

Publikum inviteres til en spennende preview-forestilling, etterfulgt av et åpent møte med regissøren og hele ensemblet. Vi ønsker både spørsmål, innspill og tilbakemeldinger hjertelig velkommen i dette banebrytende prosjekt.

Den kreative opera-workshopen for inviterte artister foregår 4. -5. oktober på dagtid – og resultatet vises på kveldens forestilling.

Medvirkende
Skeive Stemmer Operakompani

Maria Dale Johannessen, mezzo, Therese Angel Khachik, sopran, Patrick Egersberg, baryton, Aurora Pambianchi, sopran, Marte Arnesen, sopran, Mathias Vistnes, tenor

Lars Harald Maagerø – regissør og dramaturg
Knut Erik Jensen – musikalsk ansvarlig og pianist
Fridtjof Brevig – kostymedesign og scenedesign Scenografi

Samarbeid med Shereen Khachik, produsent ved Operakafé, Rosendal Kafé og Rosendal Teater.

De lystige koner fra Windsor er en opera med musikk av Otto Nicolai basert på en Shakespeare-komedie. Sentralt står konflikten mellom kjønnene. Historien om den dominerende ridderen som prøver seg på alle er evig aktuell – hvordan kjønn og seksualitet spiller inn i relasjoner og hvilke maktspill som ligger til grunn for våre handlinger. Skeive Stemmer inviterer musikalsk ansvarlig Knut Erik Jensen, regissør Lars Harald Maagerø og designeren Fridtjof Bervig til å samarbeide med sangerne, og lager en site-spesifikk forestilling for Operakafeen ved Rosendal Teater. Premieren kommer høsten 2022.

Ved å snu operahierarkiet på hodet, får sangerne mulighet til å dele av sin kreativitet og erfaringsbaserte kunnskap i formingen av stykket. Og sammen leker med og utfordrer de tradisjonelle kjønnsrollene dette velkjent komedie.

Prosjektet retter seg mot alle med og uten forkunnskap om opera, med et blikk på det skeive miljøet.

Takk til Trondheim kommune, Trøndelag Fylkeskommune, Bergensstiftelse, Sparebanken samfunnsutbytte Sparebankstiftelse smn.