Prisinfo
200,-/150,-
Billetter

Sted
Gamle Raadhus Scene
Nettside

Om arrangøren

Opera til folketKalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Lørdagsopera – Elskovsdrikken (utdrag)

02/10/2021 kl. 15:30

Sesong 16
Heretter åpner dørene og baren kl 14.30

Denne lørdagen blir det utdrag fra Elskovsdrikken, en komisk opera i to akter av Gaetano Donizetti, med libretto av Felice Romani.

Sammendrag
Adina er en ung landeier i Baskerland. Nemorino er en ung landsbygutt som er forelsket i Adina. Nemorino synger kjærlig om hvor høyt han beundrer Adina. Nemorino har hørt Adina lese historien om Tristan og Isolde og er fast bestemt på at han også må få tak i trylledrikken, så han kan få Adina, slik Tristan fikk Isolde.

Doktor Dulcamara ankommer byen med sine trylledrikker, humbug og eliksirer som imidlertid ikke er annet enn billig vin fra Bordeaux. Nemorino spør Dulcamara om han tilfeldigvis selger Isoldes trylledrikk – noe han selvfølgelig gjør. Nemorino drikker av vinen og blir lovet at trylledrikkens effekt vil tre i kraft påfølgende dag. Adina kommer tilbake og oppdager en beruset Nemorino, som nå plutselig har mistet interesse for henne. Dette plager Adina, og hun innser at hun kanskje har følelser for Nemorino.

Dulcamara beretter for Adina at han har solgt trylledrikk til Nemorino, som er ulykkelig forelsket, og for å kunne kjøpe mer trylledrikk av Dulcamara, har Nemorino vervet seg som soldat i militæret. Adina innser at det er henne Nemorino er ulykkelig forelsket i. Adina spør seg selv hvordan kan hun ha pint Nemorinos edle hjerte slik? Dulcamara ser en potensiell kunde i Adina, og prøver å selge henne en trylledrikk. Kanskje vil hun ha en rik mann eller hva med en Marquis? Adina derimot, svarer at det er kun en ting som gjelder: å vinne Nemorinos hjerte.

Nemorino oppdager en tåre i Adinas øye og får et håp om at Adina også er forelsket i ham. Adina henvender seg til Nemorino og forteller at hun har kjøpt Nemorino fri fra militærtjenesten. Nemorino spør om det ikke er noe mer hun vil fortelle? Adina er ikke helt klar for å innrømme sin kjærlighet og svarer nei. Til dette svarer Nemorino at han vil reise i militæret og dø som soldat, doktor Dulcamaras trylledrikk var tydeligvis løgn. Dette får Adina til å endelig innrømme sin kjærlighet for Nemorino. Nemorino får endelig bekreftelsen han spør etter hos Adina: hun sier at hun elsker ham, og de velger hverandre.

Medvirkende
Elisabeth Balfour, sopran
Ivar Magnus Sandve, tenor
Jørgen Magnus Haslum, baryton
Olga Jørgensen, klaver

Covid-19:
Vi ber alle fortsette å bruke antibac når dere ankommer våre lokaler.

Vi må også minne om at dersom du skulle ha forkjølelsessymptomer, ber vi deg holde deg hjemme.

Har dere spørsmål, ring daglig leder Gjøril Songvoll på mobil: 95 23 24 01

Billetter
Billetter kjøper du lettest ved å bestille gjennom TicketCo. Dersom det er utsolgt, send oss en sms samme dag før kl 14.00 på nr. 95 23 24 01, så kan det være vi finner plass til deg likevel.

Adresse
Gamle Raadhus Scene, Christiania torv 1, Oslo
Det oransje huset til høyre for deg når du står med ryggen til statuen av HANSKEN på Christiania torv og ser nedover Rådhusgaten mot Operaen

Bruksanvisning for billettbestilling:
Når du har kommet inn på siden til TicketCo, velger du først antall billetter, deretter trykker du på den gule knappen hvor det står «BESTILL».
Deretter trykker du «FORTSETT». Du kommer nå til en meget enkel registrering (registrer kun ett navn på alle billettene).
Til slutt kommer du til en betalingsside, der du trenger Bank-ID for å få betalt.
Hvis du av en eller annen grunn ikke får til å bestille billetter via TicketCo, kan du sende en e-post til:  info@operatilfolket.no

(Det er også mulig å kjøpe billetter i døra, forutsatt at det ikke er helt utsolgt!)

PublikUng
PublikUng er en organisasjon som senker terskelen for å gå i Operaen og på konserter med klassisk musikk blant unge. Visjonen deres er å spre interessen for klassisk musikk, og gjøre den mer tilgjengelig for de mellom 18 og 30 år. PublikUng har nå over 1700 medlemmer og det er helt gratis å bli medlem. Den eneste regelen er at dersom du har mottatt gratis eller veldig billig billett til en konsert/forestilling, så er påmeldingen bindende. Du MÅ da benytte deg av billetten din. De fire første medlemmene i PublikUng som kjøper billett til Lørdagsopera kommer gratis inn. Øvrige betaler kr 50,- Meld deg inn via publikung.no