Prisinfo
480
Billetter

Sted
Fredrikshalds Teater
Nettside

Om arrangøren

Opera ØstfoldKalender

La Bohème

17/04/2024 kl. 19:00

Fredriksten Operafestivals storsatsning for 2024 er oppsetningen av La Bohème. Operaen skrevet av den italienske komponisten Giacomo Puccini, er blant verdens mest kjente operaer og har nå blitt skreddersydd for å passe vårt fantastiske Fredrikshalds Teater.

Teateret er Norges eneste bevarte barokk-teater, bygget i 1838. Dermed utgjør denne scenen det perfekte bakteppet for en opera hvis handling foregår nettopp på 1830-tallet.

I La Bohème følger vi en gjeng unge kunstnere i Paris. Hver dag møter de livets harde sider; Strevet etter penger, mat og varme tar aldri slutt. I en bitende kulde varmer de seg på drømmer og vin. Rodolfo faller for den vakre Mimì ved første øyekast, men Mimì er alvorlig syk og den livsbejaende gjengen møter livet sånn som det er: vakkert og forgjengelig.

På tross av hverdagens mange utfordringer, velger de å glede seg over livet og finner sine lyspunkter. De beholder humoren. De synger sanger i dur. De skaper livskraft og er drevet av lyst: lysten til å leve.

La Bohème speiler de ungdommelige drømmene, den flammende forelskelsen, den smertefulle sorgen, hverdagsliv og fest, tragedie og komedie – alt satt ut til Puccinis intenst vakre musikk, på en enkel og minimalistisk scene.

Om oppsetningen i Fredrikshalds Teater
Regissør for denne ærlige og intime versjonen av La Bohème, er Lars Harald Maagerø. Vi har også fått med oss noen av Norges fremste solister.
Oppsetningen er som nevnt spesialtilpasset Fredrikshalds Teater og duker for en publikumsopplevelse helt uten sidestykke.

Hovedrollene spilles av Lydia Hoen Tjore (Mimì), Bror Magnus Tødenes (Rodolfo), Beate Mordal (Musetta), Magnus Ingmund Kjelstad (Marcello), Sakarias Tranvåg (Schaunard) og Ulrik Frosting Stensrød (Colline).

Musikalsk leder for La Bohème for Fredriksten Operafestival er Ida Løvli Hidle, regissør er Lars Harald Maagerø og scenograf/kostymedesigner er Mari Lotherington.

Kor og orkester er satt sammen i regi av Opera Østfold, hvor komponist og arrangør Eva Holm Foosnæs har arrangert orkesterpartituret om til et åtte stemmers orkester.

Denne oppsetningen er unik i sitt slag og vil absolutt være verdt å få med seg for både opera-entusiaster og andre.

Regissør Lars Harald Maagerø har forsnakk på scenekanten 30 minutter før forestillingsstart.

Medvirkende
Mimì: Lydia Hoen Tjore
Rodolfo: Bror Magnus Tødenes
Musetta: Beate Mordal
Marcello: Magnus Ingmund Kjelstad
Schaunard: Sakarias Tranvåg
Colline: Ulrik Frostung Stensrød

Kor og orkester i regi av Opera Østfold.

Musikalsk leder: Ida Løvli Hidle
Regissør: Lars Harald Maagerø
Scenograf/kostymedesign: Mari Lotherington

La Bohème er en del av programmet til Fredriksten Operafestival 2024.
Her finner du forestillinger og konserter for enhver smak! Se fullt program og kjøp billetter på www./operaostfold.no/operafestival.