Prisinfo
220,- inkludert avgift
Billetter

Sted
Nordic Black Theatre & Cafeteatret
Nettside

Om arrangøren

Det norske damekor har som målsetting å fremføre kormusikk for like stemmer på et profesjonelt, særdeles høyt nivå. Ensemblet skal fremføre et variert repertoar, med hovedvekt på den europeiske tradisjonen innen kor for damestemmer.

Koret ble stiftet i 2019, og består av profesjonelle sangere med erfaring fra blant andre: Det norske Solistkor, Trondheim Vokalensemble, Vokal Nord, Vocal Art, samt med virke som solister.

Ensemblet vil virke på høyt, profesjonelt nivå, og ikke minst fylle et tomrom i det norske korliv: Et profesjonelt damekor med de høyeste kunstneriske ambisjoner. Kunstnerisk leder er Nina T. Karlsen.Kalender

Mens grauten koker – en julekonsert

04/12/2022 Kl. 18:00

Oslo

CD release konsert med Giuffre Memorial TRIO

07/12/2022 Kl. 19

Vestfold og Telemark

Operapub i Teaterkjeller’n 7. des.

07/12/2022 Kl. 21:00

Oslo

Opera for barna – Playtime

08/12/2022 Kl. 11:30

Oslo

Kunsten aa eta // Irriterende skjønnhet

13/10/2022 kl. 20:00

Velkommen til dobbel urfremføring av Birgit Djupedal og Morten Christophersen med det norske damekor!
Det norske damekor inviterer til en samtidsmusikkens verden hvor samfunnsklisjeer, i-landsproblemer og matinntak som kunstretning er noen av temaene som tas opp.
Torsdag 13.oktober. Kl. 20.00
Nordic Black Theatre & Cafeteateret
Baren er åpen!

Om verkene:
Christophersens “Irriterende skjønnhet” tar tak i klisjéene i samfunnet, både de gode og de ikke fullt så gode. Det hele med et lekent skråblikk på i-landsproblemtatikken vi lever i dag. Teksten er basert på en usystematisk spørreundersøkelse blant komponistens venner og bekjente.
Djupedal tar oss hundre år tilbake i tid med tekster til kvinner i samfunnet av Hulda Garborg. Med utgangspunkt i “Kunsten aa eta” fra hennes bok “Heimestell: uppskrifter og rettelidingar for smaae hushald, helst paa lande” der kvinnen får tips til hvordan en dannet kvinne for eksempel skal spise, ser Djupedal på tekstene i nåtidens kontekst der hva vi spiser har blitt som en egen kunstretning.
I tillegg fremføres blant annet verk av Stine Sørlie.
Foto: Mari Gjørv

Stillinger

Daglig leder

Sørnorsk jazzsenter

Programplanlegger

Stavanger Symfoniorkester

Administrerende direktør

Stavanger Symfoniorkester

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev