Prisinfo
NOK 150-320
Billetter

Sted
Emanuel Vigeland Museum
Nettside

Om arrangøren

Konsertserien EkhoKalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Konsertserien Ekho i Tomba Emmanuelle: Sandra Lied Haga/Huse/Duesund

22/10/2023 kl. 18:45

Ekho Concert Series arranges another concert in Emanuel Vigeland’s Mausoleum.
The acoustics are spectacular, and the musicians some of Norway’s finest!
A unique opportunity to visit this special place.

See videos with excerpts from former concerts to get an impression of Ekho’s concept:

Follow us on Instagram  and Facebook for updates future concerts as well as videos, music and updates

Konsertserien Ekho inviterer til ny konsert i vakre, unike Emanuel Vigeland Museum.
Har du ikke vært der før? Grip sjansen til å både besøke dette unike rommet, og høre noen av Norges beste musikere i den spektakulære akustikken.
Det blir magisk, med musikk av bl.a. Debussy, Bach, Pablo Casals, Eira Huse og Ravel.

Sandra Lied Haga er en av sin tids ledende unge cellister, og har turnért som solist sammen med den verdensberømte fiolinisten Maxim Vengerov. Hun har vunnet flere store stipender, og spiller over hele verden. Hun engasjerer seg også for å trekke frem kvinnelige komponister i lyset, og har nylig gitt ut et nytt album med bl.a. musikk av Rita Strohl.

Amalie Duesund er en ung, lovende fløytist som har vunnet priser bl.a. i Ungdommens Musikkmesterskap, og spilt på Festspillene i Bergen. Hun trollbinder publikum med sin sterke musikalitet, og er et navn verdt å merke seg!

Eira Huse er en av Norges mest lovende mezzosopraner, og har vært solist på opera- og kammermusikkscener i inn- og utland. Hun har bl.a. opptrådt ved The Verbier Festival, Opéra de Lyon, Den Norske Opera & Ballett, Oxford International Song Festival, Wigmore Hall og på prosjekter i regi av Festival d’Aix-en-Provence.
Eira komponerer også, og har en tilleggsutdannelse i komposisjon fra Norges Musikkhøgskole.

Konsertserien Ekho startet opp for fullt i 2021, og har siden da invitert inn musikere som bl.a. Håkon Kornstad, Uno Vesje, Tuva Færden, Jadran Duncumb, Gunnhild Tønder, Marthe Lea, Espen Vensaas, Inga Gorstad, Linnéa Casserly, m.fl.

Konsertserien er oppkalt etter den musikalske fjellnymfen Ekho. Hun ble forfulgt av Pan, og da han ikke fikk fatt i henne oppfordret han gjeterne til å rive henne i stykker. Småbitene av henne ble spredt over hele verden, og fortsatte å synge. Men hun kunne kun gjenta det andre sang eller sa først.
Kveldens konsert er oppkalt etter Syrinx, en annen fjellnymfe: hun ble også forfulgt av Pan. Under flukten ble hun omskapt til et sivrør. Da Pan tok henne igjen, lagde han en rørfløyte (syrinx) av sivrøret. Debussy har skapt et solo fløyteverk, og oppkalt det etter syrinx – og det er et av stykkene som kan oppleves ikveld.

Konserten spilles to ganger:
Klokken 18:45 og deretter kl 20:15.

Konserten starter presis.
Konserten varer ca 50 minutter, og det er lurt å ta på seg godt med klær da det kan være kaldt å sitte inne i Mausoleet.

Konsertserien Ekho er støttet av Norsk Kulturfond.

Følg også gjerne på Instagram @konsertserien_ekho og på Facebook https://www.facebook.com/konsertserienlydlig