Prisinfo
150/250
Billetter

Sted
Drøbak kirke
Nettside

Om arrangøren

CikadaKalender

Karethe Eriksen // Hos Solveig

31/10/2020 Kl. 19.00 og 21.30

Viken

Opera for Kidsa – OPERA

01/11/2020 Kl. 14.00

Innlandet

Popquiz på Røverstaden

02/11/2020 Kl. 19:00

Oslo

Konsert i Drøbak kirke med Cikada og Christian Eggen

17/10/2020 kl. 12.00

Den 17. oktober skulle Cikada egentlig spilt Jon Øivind Ness’ Popping på den første utgaven av frEQenz – muSik Heute i Kiel. Slik blir det dessverre ikke, men i stedet ser vi vårt snitt til endelig å besøke Christian Eggens hjemby, Drøbak.

Drøbak kirke, 17. oktober kl. 12.00
Jon Øivind Ness: Popping

Til dette stykket har Jon Øivind Ness hentet inspirasjon fra så forskjellige kilder som bandet The Residents, albumet My life in the Bush of Ghosts av Byrne og Eno, TV-serien The Mighty Boosh, og «fremtidsmusikk» fra filmene Blade Runner, Femte Element og Starship Troopers. Resultatet er populærmusikk fra forskjellige fiktive kulturer – filtrert gjennom Ness, og med preg av at han driver med samtidsmusikk i den klassiske sjangeren.
I stykket blir musikken tatt til fange av den onde trollmannen, gnageren Harry Lemen, og stengt inne i et mørkt tankefengsel. Her får vi høre deprimerte utgaver av blant andre Diana Ross´ Upside down og gitarsoloen fra Comfortably numb. Etter hvert kommer Karol Szymanowskis spøkelse og gir trollmannen en lekse han aldri vil glemme, og setter musikken fri. Stykket er en liten kunstpolitisk fabel om hva som skjer når musikken blir gjort til gissel av filosofene.

Jon Øivind Ness er en av Norges mest anerkjente og spilte komponister. Han fikk sitt gjennombrudd som komponist med verket Schatten for 23 musikere, som mottok utmerkelsen «Årets verk» fra Norsk Komponistforening i 1993. Ness er blitt tildelt Edvard-prisen to ganger i klassen for samtidsmusikk, for verkene Cascading Ordure i 1997 og Dangerous Kitten i 2000.

Stillinger

Førsteamanuensis II i klarinett

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis i musikkvitenskap

NTNU – Institutt for musikk

Kulturhusleiar

Sogndal kulturhus

Salgs- og publikumsansvarlig

Arktisk Filharmoni

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev