Prisinfo
200/100
Billetter

Sted
Gyldenpris Kunsthall
Nettside

Om arrangøren

nyMusikk Bergen er en av nyMusikks eldste lokalavdelinger med aktivitet helt tilbake til 70-tallet. Vi arrangerer ca. 20 konserter i året i en rekke sjangre og holder faglige forum om aktuelle tema i samtidsmusikken.
Flere av konsertene arrangeres i samarbeid med aktører på den alternative musikkscenen i Bergen, som Utmark og Playdate. Vi samarbeider også tett med Bergen Kunsthall, BEK, Hordaland Kunstsenter, Avgarde-konsertserien og samtidsmusikkfestivalen Borealis.Kalender

Musikkrettigheter 101

01/12/2023 Kl. 12:30

Oslo

ASTERISK | Tobias Kvendseth: shame tapes

01/12/2023 Kl. 19.30

Vestland

7x7x7

02/12/2023 Kl. 19:00

Oslo

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 17:00

Oslo

Knut Vaage: multiMORF remix vol 1

26/09/2020 kl. 20:00

NyNorsk Messingkvintett¨
Knut Vaage, komponist
Thorolf Thuestad, lyddesigner
Evelina Dembacke, lysdesigner

multiMORF V (WP)
multiMORF VI (WP)

I samarbeid med BrassWind og nyMusikk Bergen har NyNorsk Messingkvintett gleden av å invitere til urpremiere på første del av det tverrkunstneriske prosjektet multiMORF remix, med musikk av Knut Vaage, elektronikk av Thorolf Thuestad og lys- og videodesign av Evelina Dembacke.
MULTIMORF REMIX er en videreutvikling av Knut Vaages multiMORF-serie, (2007-13) der han og lyddesigner Thorolf Thuestad utviklet et hybrid akustisk/elektronisk lydbilde ved å utvide klangspekteret til instrumentene gjennom utstrakt bruk av elektronikk. Den kunstneriske ambisjonen er å la lyder og klanger fra de akustiske instrumentene transformeres gjennom elektroakustisk lyd og video, slik at det oppstår et samspill mellom de ulike kunstformene der de musikalske elementene hele tiden forandrer seg og antar nye former.
MULTIMORF REMIX er et tredelt prosjekt som består av multiMORF V og VI, (2020) som er basert på Vaages tidligere verk multiMORF III og IV, samt bestillingsverket multiMORF VII. (2021) På denne konserten urfremføres de to første verkene i trilogien, multiMORF V og VI.
multiMORF V er for trombone, foss/live electronics og ekkokvartett. Solist er Ingebjørg Bruket. multiMORF VI er skrevet for solo trompet, elektronikk og 4 messingblåsere, og Erlend Aagaard-Nilsen skal være solist. Stykkene er i åpen form og det er opp til solistene og forme dem. Akustisk messingklang og subtile blåseeffekter transformeres og forsterkes gjennom bruk av dynamiske mikrofoner, ringmodulator og loopstation.

OBS!
På grunn av reiserestriksjoner og de gjeldende smittevernsregler er det er tatt høyde for at Evelina Dembacke, som er bosatt i Sverige, ikke får vært tilstede selv på konserten. multiMORF V og VI vil derfor bli presentert i en musikalsk versjon uten Dembackes ferdige lysdesign.
Det vil bli gjort opptak av konserten. Dembacke vil bearbeide videoen, som vil bli streamet til inntekt for BrassWind, som måtte avlyse i 2020. Prosjektet fortsetter i 2021 med det nye bestillingsverket multiMORF VII. multiMORF remix vil presenteres live i sin fulle versjon med lys- og videodesign på BrassWind 3. oktober 2021.

OBS! KUN FORHÅNDSSALG AV BILLETTER!

KONSERT START 20.00
DØRENE ÅPNER 19.30

*nyMusikk Bergen tar smittevern på alvor, og sørger for at alle retningslinjer og anbefalinger fra myndighetene blir fulgt. Det skal være trygt for alle å besøke konserter i høst.
*Vi ber deg holde deg hjemme dersom du har symptomer på luftveisinfeksjon, kjenner deg dårlig eller sitter i karantene.

Når du kommer på konsert:
*Kom i god tid. På grunn av smittevernstiltak vil innslipp til konserten ta lenger tid.
*Vennligst hold en meter avstand til andre.

*Arrangementet skjer med forbehold om at det er forsvarlig å avholde publikumsarrangemnet på nevnte dato.