Prisinfo
350
Billetter

Sted
Asker kulturhus, Venskaben
Nettside

Om arrangøren

Klassisk på Venskaben, Asker kulturhus, CikadaKalender

Klassisk på Venskaben: Stavseng/Karlsson: «Special Events»

10/03/2023 kl. 19:00

Lekent, elegant og virtuost! Velkommen til Klassisk på Venskaben med duoen Kenneth Karlson (piano) og Torun Stavseng (cello).
«Special Events» er en konsert med duoen Stavseng/Karlsson, og er satt sammen av stykker som strekker seg tilbake til forrige århundreskifte og til vår tid med et rykende ferskt bestillingsverk.

Program:
Jenny Hetne: Så talrika som bara två kan vara (Bestillingsverk 2022)
Claude Debussy: Sonate for cello og piano (1915)
Svensk sommarmusik: En samling stykker av bl.a. Peterson-Berger, Stenhammar, Rangström m.fl
Earl Brown: Special Events (1999)

Jenny Hettne er en av de mest interessante unge komponistene i Sverige, og skriver vakker, transparent musikk. «Så talrika som bara två kan vara» er komponert til Torun Stavseng og Kenneth Karlsson i 2022.

Mot slutten av sitt liv begynte Claude Debussy (1862–1918) å komponere seks sonater for ulike mindre besetninger, med bare tre av dem ble ferdige før hans død. Sonaten for cello og piano er den mest spilte av disse.

Sverige har mange lyse, vakre stykker som leder tankene mot midtsommer og lyse sommernetter. Duoen har samlet noen av de fineste.

Det siste den amerikanske komponisten Earl Browns (1926-2002) skrev, var «Special Events». Verket er blitt stående som et klassisk mesterverk fra 90-tallet. I partituret er det mange ulike valgmuligheter, så den ene musikeren kan ikke alltid vite hva den andre finner på. Lekent, elegant og virtuost!