Prisinfo
Gratis

Sted
Edvard Munchs Atelier Ekely
Nettside

Om arrangøren

AD_VENT Kunsten å vente – er en utradisjonell julekalender som byr på unike kunstopplevelser i offentlig rom. Lukene i kalenderen er ekte dører i byen og tallene er ekte husnummer. Bak dørene skjuler det seg overraskelser i form av billedkunst musikk, litteratur, teater, performance eller dans.Kalender

Engegård, Svendsrud og Haugen trio i Trysil

13/04/2024 Kl. 15.00

Innlandet

Operapub på Grønland Boulebar

13/04/2024 Kl. 19:00

Oslo

Lørdagsopera

13/04/2024 Kl. 16:00

Oslo

Kalenderluke 14: Jarlsborgveien 14

14/12/2020 kl. 18.00

*English information available if you follow the link

AD_VENT Kunsten å vente – er en utradisjonell julekalender som byr på unike kunstopplevelser i offentlig rom. Lukene i kalenderen er ekte dører i byen og tallene er ekte husnummer. Bak dørene skjuler det seg overraskelser i form av billedkunst musikk, litteratur, teater, performance eller dans. Arrangementet varer i 15-20 minutter.

Luken 14 er døren inn til Edvard Munchs atelier på Ekely. En dør som føles som perleporten inn til kunsthistorien. For Munch betydde Ekely en tilbaketrekning etter mange år som internasjonalt omreisende kunstner. Murbygningen med sine moderne linjer og Art Deco-inspirasjon, ble påbegynt av Arnstein Arneberg og fullført av Henrik Bull i 1928. Nærheten til naturen, gjorde at Munch kunne bruke det som arbeidssted og rekreasjonssted på samme tid. Offisielt kalles det Vinteratelieret, men superstjernen Munch omtalte som Muratelieret.

En av dagens stjerner på den norske musikkhimmelen, har fått lov å bruke Munchs muratelier som klangbunn for AD_VENT 2020. Den virtuose instrumentalisten er kjent i hele Europa for sine komplekse og vakre lydstrukturer og for sin helt spesielle åpne sound. Mange samarbeidsprosjekter har ført til Spellemannpriser og stipender, selv om dette er musikk out of the box. Den overskrider de fleste musikk begreper som: jazz, filharmonisk musikk, rock, eller filmmusikk.

Stjerner er også inspirasjonen til billedkunstneren som skal dekorere denne perleporten. En norsk kunstner har blitt omtalt i Financial Times og vunnet priser i London for sine repeterende musikalske strukturer.

Navnet på begge kunstnerne blir avslørt når luken åpnes.

Vi vil rette en stor takk til Oslo Kulturetaten, KORO og Kulturrådet for deres positive engasjement og finansielle støtte. Dette gjør det mulig for AD_VENT å kunne gi Oslos befolkning unike kunstopplevelser i ventetiden – helt gratis.
Arrangementet foregår utendørs, med oppmøte her: shorturl.at/diEFJ

NB! AD_VENT følger alle regler for smitteverntiltak som gjelder arrangementer i offentlige rom. Vi ber derfor alle om å holde god avstand til hverandre under arrangementet. Hvis du føler deg syk eller har symptomer så hold deg hjemme!