Prisinfo
220,-/ 120,-
Billetter

Sted
Gamle Raadhus Scene
Nettside

Om arrangøren

Linnéa Sundfær CasserlyKalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Kaija Saariaho 70 år!

17/03/2022 kl. 19:00

Den finske komponisten Kaija Saariaho (1952) ble kåret til verdens beste nålevende komponist i 2021, og nå feires hennes 70-årsjubileum på Gamle Raadhus Scene. Dette er vakker og utfordrende musikk som sjelden fremføres i Norge.

På denne konserten vil du få oppleve tre svært ulike verker som alle tar utgangspunkt i menneskestemmen: Den eteriske og lavmælte duetten Changing Light, der stemmen og fiolinklangen veves inn i hverandre, åpner konserten. Den påfølgende sangsyklusen Quatre Instants er mer dramatisk i sitt uttrykk – nesten som en liten opera i seg selv, og med en svært krevende klaverstemme. Konserten avsluttes med stykket From the Grammar of Dreams for to sopraner med tekst av Sylvia Plath.

I 2021 mottok Linnéa Casserly arbeidsstipend fra Kulturrådet for å jobbe med samtidsmusikk i solo- og duoformat. Denne konserten er en del av dette kunstneriske arbeidet.

Medvirkende
Linnéa Sundfær Casserly, sopran
Ingeborg Aadland, sopran
Inga Mathilde Gorset, fiolin
Olga Jørgensen, klaver

Biletter

Klikk her

Om utøverne

Linnéa Sundfær Casserly er sanger og blokkfløytist med som hovedsakelig jobber med samtidsmusikk og tidligmusikk. Hun har urfremført en rekke verker for både blokkfløyte og sang. Høsten 2021 sang hun i den prisvinnende operaen Autuus av Antti Auvinen på den finske nasjonaloperaen, og tidlig i 2023 medvirker hun i urfremføringen av operaen Tre viser å døde på av den unge, fremadstormende komponisten Tze Yeung Ho.

Ingeborg Aadland er sanger, kordirigent og musikkviter, og har spesialisert seg i vokalensemble og musikk fra renessanse til romantikk. Ingeborg er opptatt av musikkens tekstlige og emosjonelle innhold, og gjør til enhver tid sitt ytterste for at både hennes publikum og korsangere skal oppleve og nyte godt av dette.

Inga Gorset spiller både barokkmusikk og store symfoniske verk. Nå nyter hun å være stipendiat i Oslo Filharmonien og alt det flotte repertoaret de har å tilby. Inga er lidenskapelig opptatt av å formidle kunst gjennom tverrfaglig utveksling, og hun er spesielt opptatt av frihet i musikken og har et sterkt ønske om å bringe klassisk improvisasjon tilbake på agendaen.

Olga Jørgensen er en prisvinnende og aktiv pianist og kammermusiker. Hun har vært solist med Bergen Filharmoniske Orkester og blant annet opptrådt i Universitetets aula, Wigmore Hall og St Martin-in-the-Fields, samt en rekke festivaler i inn og utland. Olga har også spilt konserter på Troldhaugen og akkompagnert en rekke av Norges fremste unge operasangere – blant annet på Gamle Raadhus Scene

Covid-19

Vi minner om at dersom du skulle ha forkjølelsessymptomer, ber vi deg holde deg hjemme. Har dere spørsmål, ring daglig leder Gjøril Songvoll på mobil: 95 23 24 01

Adresse
Gamle Raadhus Scene, Christiania torv 1
Det oransje huset til høyre for deg når du står med ryggen til statuen av HANSKEN på Christiania torv og ser nedover Rådhusgaten mot Operaen.