Prisinfo
Fri adgang, men på grunn av et begrenset antall plasser må det hentes ut billett i forkant.
Billetter

Sted
Melahuset

Om arrangøren

Melafestivalen og OK World RecordsKalender

Operapub på Grønland Boulebar

24/02/2024 Kl. 19:00

Oslo

Islandsk utbrot i Bergen

24/02/2024 Kl. 18.00

Vestland

Opera og Gourmet på Ekebergrestauranten

28/02/2024 Kl. 18:00

Oslo

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

Iskald Sound + Akuvi + Eben Jr.

15/08/2020 kl. 19:00

Afro-fusion på Mela!
Iskald Sound består av DJ Soulbase og DJ Correct, som fant tonen gjennom en interesse for afro house, kuduro, dancehall og afro fusion. Lørdag 15. august deler de scene med R&B og afro fusion-vokalistene Akuvi og Eben JR.

Det er fri adgang, men på grunn av et begrenset antall plasser må det hentes ut billett.
Konserten er den del av serien «Melafestivalen & OK World» og blir også strømmet: https://youtu.be/JSm4RXHVic4

Akuvi
De personlige tekstene til ghanesisk-norske Akuvi fremføres med en stemme preget av sårbarhet, attitude, soul og humor. Sounden fant hun under sitt fire år lange opphold i Cape Town, hvor hun studerte sammenhengen mellom fred, konflikt og religion. På sin musikalske reise plukket hun opp elementer fra tradisjonell sør-afrikansk gospel, vest-afrikansk afro-pop – samt hiphop, neo-soul og R&B. I 2019 slapp Akuvi albumet «Unfinished business» og i 2020 var hun finalist i Melodi Grand Prix.

På scenen denne kvelden har hun med seg Awissi Idunn Lakou (koreografi/ dans) og Jacqueline Brandao Lopes (dans).

Iskald Sound ft. Bafana Nhlapo og Baba Soul
DJ Soulbase og DJ Correct møttes på Musikkens dag i 2019, og fant tonen gjennom en felles interesse for nye musikksjangre – som afro house, kuduro, dancehall og afro-fusion. Sjangrenes manglende tilstedeværelse på den norske musikkscenen førte til at duoen dannet Iskald Sound, som fungerer både som label og soundsystem.

På scenen denne kvelden har de med seg Bafana Nhlapo (kjent fra Johannesburg-bandet Kwani Experience) og Baba Soul (fra Baba Soul & The Professors Of Funk) på perkusjon. På akustisk-musikalsk vis gjenspeiler sørafrikanske Nhlapo og afroportugisiske Baba Soul noe av den elektroniske dialogen mellom DJ Soulbase og DJ Correct. Det er dermed duket for en sammensmelting av sjangre med utspring i de kulturelle overlappingene mellom Amerika, Afrika og Europa.

Eben Jr.
Eben Jr. tok i 2015 den norske musikkscenen med storm, via låter som «Trå Varlig» og «Drit I Kategori». Med disse låtene, produsert av DJ Soulbase, entret en ny form for afro-pop norske hitlister: afro-fusion og afrobeats-låter på norsk. Med sin markante bassrøst har han inntatt en spesiell posisjon i norsk musikk, og i fjor gjestet han Arifs kritikerroste album «Waanderland» sammen med Snow Boyz og guttekoret Sølvguttene.

Dørene åpner kl. 19.00
Konsertstart kl. 20.00