Prisinfo
200(voksne), gratis for barn

Sted
Horten kulturskole-Kammersal

Om arrangøren

Giuffre Memorial TRIOKalender

POING ALMOST CLASSIC – releasekonsert

06/03/2024 Kl. 19:00

Oslo

Musical Sanatorium

07/03/2024 Kl. 18:00

Viken

Giuffre Memorial TRIO på Horten kulturskole, Kammersal

16/06/2022 kl. 19

Giuffre Memorial TRIO:
Roger Arve Vigulf – klarinetter
Per Christian Arnesen – elbass
Bjørn Norvall Hoemsnes – klaver

I juli, oktober og november 1962 ble det skrevet musikalsk historie i Colombia Records i New York. Med plata Free Fall, utgitt i 1963 på dette legendariske selskapet, skapte Jimmy Giuffre (klarinett), Paul Bley (piano) og Steve Swallow (bass) en ny «sound» innenfor improvisatorisk samtidsmusikk. I ettertid har låtene «Devided Man», «The Five Ways» og «Spasmodic» m.fl. blitt kult-begreper med plata Free Fall.

Giuffre Memorial TRIO spilte samme første gang på Hvasser i juli 2021. Vigulf startet med å skrive ned solo-stemmen til Jimmy fra låtene «Devided Man» og «The Five Ways» fra Free Fall. Et skikkelig godt stykke «plankearbeid», kaller vi det. Det var starten for oss. Etter en vellykket prøve på Horten kulturskole i oktober 2021 ble trioen etablert med navnet «Giuffre Memorial TRIO». Opptakene vi gjorde den gang er tilgjengelige på YouTube.

Idéen bak Giuffre Memorial TRIO er et ønske om å hedre Jimmy Giuffre, Paul Bley og Steve Swallow, og ikke den legendariske Free Fall-innspillingen fra 1963.

Giuffre Memorial TRIO spiller minst 50 % av sine fremførelser i sann-tid, det vil si at musikken blir til der og da, i øyeblikket. Dette krever intense forberedelser, grundig kjennskap til eget instrument, gode lytte-egenskaper og en stor dose skaperkraft. Til sammen danner dette nøkkelen til denne framføringsformen.

Denne nye trioen ønsker å gjenskape musikken og stemningen fra Free Fall, i tillegg til å skape noe nytt, basert på spillestilen den originale trioen hadde. Vi kan påstå at vi er de eneste som bringer musikken fra Free Fall videre i 2022. I tillegg har vi egne improvisasjoner for dette prosjektet.