Prisinfo
Ordinær 250kr, Student 100kr, PublikUng 100kr, Honnør 200kr
Billetter

Sted
Nordic Black Theatre & Cafeteatret
Nettside

Om arrangøren

FRAM konsertserie er en nyoppstartet konsertserie i Oslo som utelukkende har kvinnelige komponister på programmet. Med fokus på kvalitet i alle ledd
er FRAM er en konsertserie som tenker nettopp framover. Vi har som mål å være en arena der publikum kan få øynene opp for ny og spennende samtidsmusikk skrevet av kvinner, samtidig som de kan oppdage glemte skatter fra komponistene som gjennom tidene har havnet i skyggen av sine mannlige kollegaer.Kalender

Konsert: Palette

20/06/2024 Kl. 19:30, Døren (og baren) åpner kl. 18:30

Oslo

The Handover // Becco

20/06/2024 Kl. 20

Oslo

Salif Keita-konsert

21/06/2024 Kl. 19.30

Viken

Ensemble KammerKlang i Bugården kirke

21/06/2024 Kl. 18

Vestfold og Telemark

FRAM#4 – Shaw, Oliveros, Beach, Myhr

18/10/2022 kl. 19:00

FRAM er konsertserien med musikk skrevet av kvinnelige komponister!

Det er klart for første konsert i en ny sesong, og med oss har vi fått et knippe spennende og veldig dyktige musikere, til å fremføre gamle og nye perler.

PAULINE OLIVEROS (1932-2016) står som en av de viktigste musikktenkerne i nyere tid. Hun var en av grunnleggerene av Deep Listening Institute, og hennes refleksjoner rundt dyp lytting/deep listening og sonisk bevissthet er helt sentrale innen samtidsmusikalske miljøer. Stjerneakkordeonist Kalle Moberg fremfører hennes verk «Horse sings from cloud».

CAROLINE SHAW er en amerikansk fiolinist, sanger og komponist som arbeider på tvers av ulike sjangre. Hun ble i 2013, som den yngste gjennom tidene, tildelt Pulitzerprisen i musikk, og er på vei til å bli en av vår tids største komponister. På konserten fremføres verket «Thousandth Orange» av FRAM Ensemble.

HELGA MYHR er en ettertraktet hardingfelespiller og sanger. Høsten 2019 gav Myhr ut sitt første soloalbum «Natten veller seg ut», på Motvind Records, som mottok nominasjon til Spellemannprisen. På denne konserten vil dere få høre et utvalg av musikk som Myhr har skrevet, samt hennes tolkninger av tradisjonelle slåtter og sanger fra hjemplassen hennes, Hallingdal.

AMY BEACH var den første amerikanske kvinnen som komponerte kunstmusikk i større format. Til tross for et samfunn som gjorde det vanskelig for henne som kvinne klarte hun å slå gjennom og bli en av landets fremste komponister. FRAM Ensemble fremfører første sats fra hennes Pianotrio i a-moll, op.150.

Utøvere:
Kalle Moberg
Helga Myhr
Anna Rødevand
Nanna Ikutomi Sørli
Sophia Hugo Cabo
Edel Bolstad

Konserten er støttet av Kulturrådet, Bergesenstiftelsen og Trafo.