Prisinfo
350,-
Billetter

Sted
Hamar Teater
Nettside

Om arrangøren

Kirsten Flagstad Festival – Klassisk HedmarkKalender

In Dulci Jubilo

10/12/2023 Kl. 18:00 - 19:30

Oslo

Rakhmaninov med venner

14/12/2023 Kl. 18:30

Oslo

Den store julegaven – Mest for barn, litt for voksne

16/12/2023 Kl. 13.00 og 15.00

Oslo

UTSATT: Flagstad – An Opera

14/11/2020 kl. 15.00

Nyskrevet opera om Kirsten Flagstad
I Flagstad – An Opera kommer vi tett på vår største internasjonale operastjerne. Kvinnen kalt «the Voice of the Century» ser her tilbake på det turbulente livet sitt, i en opera skrevet av Ketil Bjørnstad og Einar Bjørge.

Stjernestatus over natten
Kirsten Flagstad var født inn i en musikalsk familie på Hamar og ble tidlig oppdaget som et unikt talent, og med absolutt gehør. Hun debuterte på Nationaltheatret allerede som 18-åring i rollen som Nuri i operaen Lavlandet av d’Albert i 1913. Likevel skulle det gå mange år før hun gjorde sin store internasjonale debut på Metropolitan i New York som 40-åring i 1935. Her ble hun stjerne over natten i rollen som Sieglinde i Wagners Valkyrien. Ganske snart var hun etterspurt over hele verden, både som Wagner-fortolker og konsertsangerinne.

Flagstads triumfer og tragedier
I år er det 125 år siden Kirsten Flagstad ble født på Hamar 12. juli 1895. Dette feirer Oslo Operafestival og Kirsten Flagstad Festival med en opera av Ketil Bjørnstad og Einar Bjørge, og med Birgitte Christensen og Lise Granden Berg i rollen som Flagstad.

Flagstad tar her et oppgjør med sentrale momenter i sitt liv – sine kunstneriske seire og sine største personlige nederlag. Forestillingen er basert på nytt kildemateriale og fokuserer på den sjenerte og folkesky kvinnen som vant hele verden med sin stemme, men som møtte sin største motstand hjemme i Norge.

Forestillingen spilles på engelsk. (Varighet ca. 1 time)
Et samarbeid mellom Kirsten Flagstad Festival og Oslo Operafestival, med støtte fra Det norske komponistfond, Fritt Ord, Bergesenstiftelsen og Oslo kommune.

På grunn av strenge smittevernsregler er det få plasser tilgjengelig på denne forestillingen, og det vil derfor ikke være billetter med rabatterte priser. Vi håper på forståelse for dette.

Medvirkende
KOMPONIST: Ketil Bjørnstad

REGISSØR OG TEKST: Einar Bjørge

KIRSTEN FLAGSTAD: Birgitte Christensen

DIAKONISSEN: Eldrid Gorset

BERNHARD MILES/HENRY JOHANSEN: Bernt Ola Volungholen

Understudies: Stina Levvel og Magnus Dorholt Kjeldal

Musikalsk ledelse: Stefan Ibsen Zlatanos

Perkusjon: Hans-Kristian Kjos Sørensen

Fløyter: Hanne Rekdal

Bratsj: Elisabeth Lund Tomter

Kontrabass: Jon Åsnes

Scenografi: Hans Petter Harboe

Lysdesign: Martin Flack

Kostymer: Line Maher

Sminke: Henning Noack

Produsent: Gjøril Songvoll