Prisinfo
150
Billetter

Sted
Sentralen
Nettside

Om arrangøren

Sentralen Ung / KrantzKalender

Reza e i Ragazzi

12/04/2024 Kl. 20:00

Viken

Operapub på Grønland Boulebar

13/04/2024 Kl. 19:00

Oslo

Engegård, Svendsrud og Haugen trio i Trysil

13/04/2024 Kl. 15.00

Innlandet

Et basseventyr – en akustisk reise for hele familien

25/03/2023 kl. 12:00 og 14:00

Et Basseventyr er en musikalsk forestilling for hele familien, og laget spesielt med tanke på barn i alderen 5-9. I tillegg til en historie om et møte mellom to bassister er det og akustisk reise til de dype frekvensene. Kanskje oppdager man hvor rikt en kontrabass kan uttrykke seg?

Forestillingen er laget og fremføres av Inga Margrete Aas og Nikolai Matthews

Kontrabassen har et iboende komisk og melankolsk potensial. Som en elefant er den ruvende og imponerende i sin framtoning, og med en ydmyk og varm sjel. Når kontrabassen bringes inn i det offentlige rom vekker det reaksjoner: Folk tar kontakt for å fortelle historier, eller de ler og peker, barn måper, og noen synes til og med synd på bæreren av kontrabassen. Men vet Norges befolkning egentlig hva en kontrabass er kapabel til, og hvem landets bassister er?

I orkestrene og kulturskolene landet over finnes det skokker av fiolinister og gitarister. Bassister derimot, er ofte alene i oppveksten, bakerst på scenen.

Hva skjer hvis to ensomme (dog lidenskapelige) bassister tilfeldigvis møtes? Kan bassistene og kontrabassene endelig få vise fram hele sitt mangfoldige vesen: Fra sprudlende overtoner, til merkelige skrapelyder, vakre melodier fra sjelens dyp og morsomme plink-plonk rytmer? Tør kontrabassene å ta med bassistene sine fram til spotlyset midt på scenen, der alle kan få se og høre hvem de er?

Forestillingen er støttet av Oslo kommune og NKF.