Prisinfo
395,-/350,- (honnør)/100,- (stud/barn)
Billetter

Sted
Gamle Logen
Nettside

Om arrangøren

Oslo Quartet SeriesKalender

ENGEGÅRDKVARTETTEN: Midnattssol

26/04/2022 kl. 19.00

Engegårdkvartetten er utrolig takknemlig for at Therese Birkelund Ulvo hadde dem i tankene da hun skrev denne strykekvartetten bestilt av Oslo Quartet Series. Therese er kjent som en utøverkomponist – hun skriver ikke en strykekvartett, men for en helt bestemt strykekvartett med et helt bestemt uttrykk. Vi er veldig spente! I skrivende stund er skapelsesprosessen i unnfangelsen, men Therese kan avsløre at tematikken midnattssol og mørketid er på skrivebordet.

Engegårdkvartetten har lenge hatt lyst til å sette i gang med Debussys ikoniske strykekvartett i g-moll. Med sitt sterke og rytmiske uttrykk, et fargerikt tonespråk og romantikken i forgrunnen, gleder kvartetten seg enormt til å spille dette mesterverket. Og som kjent er Engegårdkvartetten allerede i gang med å spille – og spille inn – samtlige av Mozarts strykekvartetter. Mozarts lekne og sangbare geni kommer klart til uttrykk i «Hoffmeisterkvartetten» (KV 499).

Den franske (kvinnelige) komponisten Germaine Tailleferre var født ett år før Debussy skrev strykekvartetten opus 10. Hun er nærmest helt ukjent for den alminnelige klassisk musikk-interesserte, men strykekvartetten hun skrev mellom 1917 og 1919 er helt nydelig – åpenbart fransk – og må spilles. Denne konserten åpnes med første satsen «Modéré», spilt av Kvartett Sostenuto fra Ung Kvartettserie.

Program:
Wolfgang A. Mozart: Strykekvartett i D-dur «Hoffmeisterkvartetten» (KV 499)
Therese Birkelund Ulvo: urfremførelse
Claude Debussy: Strykekvartett i g-moll, op. 10

Kvartett Sostenuto fra Ung kvartettserie innleder konserten med Germaine Tailleferre: Strykekvartett, 1. sats ‘Modéré’.