Prisinfo
Kr. 250,- + avgift
Billetter

Sted
Galleri Espolin - Museum Nord
Nettside

Om arrangøren

Aksent / Museum NordKalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Engegård, Svendsrud og Haugen trio i Kabelvåg

21/03/2023 kl. 19.00

Arvid Engegård fra Bodø har gjennom en årrekke markert seg som en musiker av internasjonalt format. Både som solist, dirigent og kammermusiker er han en ettertraktet kunstner i hele Europa. I Lofoten er han særlig kjent som kunstnerisk leder for Lofoten internasjonale kammermusikkfest. Sammen med sin trio, som foruten ham selv består av trekkspilleren Håvard Svendsrud og kontrabassisten Svein Haugen, besøker han Lofoten med konsert i Galleri Espolin i Kabelvåg, tirsdag 21. mars.

Engegård, Svendsrud og Haugen trio, har siden de etablerte sitt samarbeid i 2015 vært aktive med konserter på små og store scener over hele landet. De har også spilt inn flere kritikerroste album, blant annet CD-en «Nordlandslåter» fra 2021. Trioen spiller klassisk musikk og gammeldans og folkemusikk side om side. Programmet på Galleri Espolin vil bestå av et tverrsnitt av trioens repertoar, med musikk av blant annet Fritz Kreisler, Pablo de Sarasate, Bjarne Olsen og Per Bolstad.
Konserten gjennomføres med støtte fra Kulturdirektoratet.

Kort om musikerne:
Arvid Engegård fra Bodø er kjent som fiolinist og dirigent over hele Europa, bl.a. som primarius for Engegårdkvartetten. Videre er han aktiv som dirigent, og leder regelmessig orkestre som Det norske kammerorkester og Oslo Filharmoniske orkester. Innen folkemusikken har Engegård samarbeidet med musikere som Susanne Lundeng, Nils Økland og Håvard Svendsrud.

Håvard Svendsrud fra Modum er kjent som en av sin generasjons mest aktive musikere på trekkspill. Etter endt musikkutdannelse ved Barratt Dues Musikkinstitutt i 1998, har han vært frilansmusiker med et bredt spekter av prosjekter. Siden 2013 har Svendsrud også vært aktiv som produsent for sitt eget plateselskap, Aksent.

Svein Haugen fra Andøy i har vært kontrabassist i Oslo Filharmoniske orkester i 38 år, de fleste årene som solobassist. Ved siden av dette har han vært aktiv i en lang rekke ensembler og grupper, bl.a. i sigøynerensemblet «Sturm und Drang». Svein Haugen er i dag stadig å finne i ulike orkestre og ensembler, som bl.a. Kork og Kristiansand symfoniorkester. Videre leder han hver sensommer sin egen festival «Festitur» i Vesterålen.