Prisinfo
Kr. 200,-
Billetter

Sted
Bragernes Menighetshus, Drammen

Om arrangøren

Arr.: AksentKalender

Opera og Gourmet på Ekebergrestauranten

28/02/2024 Kl. 18:00

Oslo

Spectro Duo – Trailblazers Tour

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

Engegård, Svendsrud og Haugen trio i Drammen

29/03/2022 kl. 19.00

Trioen Arvid Engegård (fiolin), Håvard Svendsrud (trekkspill) og Svein Haugen (kontrabass) er et av de få norske ensembler som spiller klassisk musikk, folkemusikk og gammeldansmusikk side om side. Siden de startet opp sitt samarbeid i 2015, har de hatt en rekke konserter på små og store scener i hele landet, og spilt inn flere kritikerroste plater.

Tirsdag den 29. mars holder trioen konsert på Bragernes Menighetshus i Drammen. På programmet vil det blant annet bli spilt utdrag fra trioens siste plater, med musikk av Per Bolstad, Bjarne Olsen og Anders Sørensen. Videre vil det også bli spilt klassisk musikk av bl.a. Fritz Kreisler, Pablo de Sarasate og Johann Sebastian Bach. Programmet vil også inneholde tango, og sigøynerinspirert musikk.

De tre musikerne i trioen er alle velkjente navn i norsk musikkliv.

– Arvid Engegård er som fiolinist og kammermusiker virksom over hele Europa, blant annet som primarius for Engegårdkvartetten. Videre dirigerer han regelmessig orkestre som Oslo Filharmoniske Orkester og Det norske kammerorkester.

-Håvard Svendsrud har markert seg som en av sin generasjons mest aktive musikere på trekkspill, med en lang rekke prosjekter og samarbeid. Ved siden av den utøvende virksomheten, jobber Svendsrud også som produsent for sitt eget plateselskap Aksent. Svendsrud er kjent fra en rekke konserter i Bragernes kirke, hvorav flere har hatt svært god publikumsoppslutning.

-Svein Haugen har vært musiker i Oslo Filharmoniske orkester i 38 år, de fleste av årene som solobassist. Han spiller dessuten i orkesteret «Sturm und Drang», og medvirker fast i Håvard Svendsruds ulike ensembler. Haugen er også kunstnerisk leder for sin egen festival «Festitur» i Vesterålen.