Prisinfo
Gratis!

Sted
Lydgalleriet
Nettside

Om arrangøren

LydgallerietKalender

Els Viaene: Ways of seeing sound

18/12/2021 kl. 12.00-17.00

Hva er lyd? Hva er dette fenomenet vi hverken kan se eller ta på, og hvordan kan vi komme nærmere det?

Den belgiske lydkunstneren Els Viaene undersøker lyd i det øyeblikket den formes. I Ways of seeing sound nærmer hun seg lyd som et fysisk fenomen og dens ulike visuelle manifestasjoner, og hvordan den bringer oss til andre verdener og tider. Ways of seeing sound er en performance og installasjon der vitenskap, lyd og skulptur møtes, som blander det å se og høre, og hvordan oppfattelsen av det vi ser og hører forstyrres av hverandre.

Els Viaene begynte å jobbe som lydkunstner med feltopptak i 2001. Med et oppsett på to små mikrofoner lytter hun, zoomer inn og forstørrer det lydlige landskapet rundt oss. De naturlige rytmene og teksturene til lydene i disse landskapene danner grunnlaget for hennes arbeid, og hun får lytterne til å reise i imaginære og organiske miljøer. Gjennom spesifikke oppsett av lyd i et rom skaper installasjonene hennes nye rom som fremhever eller får de fysiske grensene til å forsvinne.

Ways of seeing sound er en del av Oscillations: Exercises in resilience, et internasjonalt utvekslingsprogram som utforsker spenningen mellom akustiske og visuelle kunstformer fra et produserende perspektiv. Programmet tar sikte på å lette sirkulasjonen av kunstnere som arbeider med lyd på tvers av nasjonale og disiplinære grenser, samt å fremme kunnskapsutveksling mellom kunstnerdrevne visningssteder.

Konsept og realisering: Els Viaene, teknisk assistanse: Koen Daems, videoelektronikk: Elias Heuninck, lysdesign: Simon Siegmann, konsultasjon (Standing waves): Johan Vandermaelen. Takk til Ghent University Museum og Roland Carchon, Danny Van de Steene og Dirk Eeckhaut. Oscillations er et toårig utvekslingsprogram som mellom 2020-2022 knytter sammen fire organisasjoner: Overtoon (BE), bb15 (AT), iii (NL) ) og Lydgalleriet (NO), medfinansiert av Creative Europe Program of the European Union. Foto: Els Viaene.