Prisinfo
Fri adgang, men på grunn av et begrenset antall plasser må det hentes ut billett i forkant.
Billetter

Sted
Melahuset

Om arrangøren

MelahusetKalender

Claudio Latini festa Ole Henrik Giørtz

05/09/2020 kl. 19:00

Lørdag 5. september blir det konsert med den brasiliansk-norske musikeren og komponisten Claudio Latini. Han er en veteran i Norge innenfor sjangrene bossa nova og latin pop.

Latini kan se tilbake på en 40 år lang musikkarriere. I 1976 drev han sitt første band, «Grupo Tucunaré», i hjembyen sin. Tre år senere begynte han å studere komposisjon ved universitetet i Rio de Janeiro og i 1982 flyttet han til Norge sammen med ektefellen Cristina Latini, der de begge ble aktive i Oslos jazzmiljø. Det er takket være Claudio og Cristina at vi fikk både samba og karneval i Norge. Sammen driver de også plateselskapet IPE Mundi Records. Latini har gitt ut 12 album. Hans siste utgivelse «Amor de guerrilheira» kom høsten 2019 og er et vakkert, dempet, men ærlig album om livet og døden. Den politiske situasjonen i Brasil i dag har gjort albumet ekstra relevant.

Ole Henrik Giørtz er jazzpianist, arrangør og bandleder, kjent fra en rekke innspillinger, og bror til jazzvokalist Anne Marie Giørtz. Han har medvirket på flere innspillinger og turneer med gruppene Bazar, Lotus, Chipahua, Erik Wøllo kvintett, og med Anne Grete Preus. I sin søsters orkester, Ab und Zu, har han vært komponist og arrangør, og stått for bestillingsverket ‘Den akustiske skygge’ (Moldejazz, 1993).

Denne kvelden har han med seg Gerardo Orrego på bass, Torbjørn Sandvik på gitar og João Lobo på trommer.

Konserten er en del av serien Oldtimers som arrangeres på Melahuset 2020. Her hylles musikere som har innvandret til Norge og som har hatt stor innvirkning på det norske musikkmiljøet.