Prisinfo
Ordinær: 265,- / Student: 55,-
Billetter

Sted
Marmorsalen, Sentralen
Nettside

Om arrangøren

Cikada
EAUKalender

Cikada | EAU | Nordheim

22/02/2022 kl. 18:30

Cikada Duo og EAU samarbeider om denne konserten med verk av Arne Nordheim, Natasha Barrett og Ernst van der Loo.
Kom og hør Nordheim-verk i full surround, slik du aldri har hørt dem før!
Det blir også Norgespremiere av Barretts 3D ambisonic-verk Pockets of Space med digital video fra de kjente USA-baserte artistene Open Ended Group (bestilt av IRCAM, Paris), og Risk Assessment av Ernst van der Loo.

Program
Arne Nordheim: Link
Natasha Barrett (musikk), Open Ended Group (video): Pockets of Space
Ernst van der Loo: Risk Assessment
Arne Nordheim: Colorazione

Utøvere
Bjørn Rabben (slagverk)
Kenneth Karlsson (synthesizere)
Natasha Barrett (Spatialisering og live elektronikk)
Ernst van der Loo (Spatialisering og live elektronikk)

Bakgrunn for prosjektet
På begynnelsen av 1990-tallet tok Arne Nordheim kontakt med Bjørn Rabben og Kenneth Karlsson, for å få laget en elektrisk og oppdatert versjon av stykket Respons III. Dette ble starten på et lengere samarbeid, der duoen, og etter hvert mezzosopran Hilde Torgersen, bearbeidet og fremførte flere av Nordheims stykker.

Fra 1960-tallet plasserte Nordheim ofte musikerne rundt i konsertsalen for å spre lydfeltet. Dette gjør at Nordheims musikk er perfekt for surround-formatet. På Cikada Duos konserter på 90- og 00-tallet brukte de ofte fire høyttalere plassert rundt publikum, men Karlsson har lenge tenkt at vi med dagens teknologiske muligheter kan yte stykkene større rettferdighet ved å slippe dem inn i tredimensjonale lydlandskap med opp til tjuefire høyttalere.
Det falt seg naturlig å samarbeide med EAU om dette prosjektet – både for deres tekniske ekspertise, og ikke minst for å hente Nordheims verk inn i nåtiden ved å fremføre dem sammen med Barretts og van der Loos egne, akusmatiske verk.