Prisinfo
280/330

Sted
Union Scene
Nettside

Kalender

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 17:00

Oslo

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 19:00

Oslo

Candlelight: A Tribute to Ludovico Einaudi

09/12/2023 Kl. 21:00

Oslo

In Dulci Jubilo

10/12/2023 Kl. 18:00 - 19:30

Oslo

Aynur | Hedûr : Den internasjonale jazzdagen i Drammen

30/04/2020 kl. 19:00:00

I anledning den internasjonale jazzdagen har Interkultur gleden av å invitere til konsert med Aynur. Aynur Dogan har med sin fantastiske vokalstil blitt en av Tyrkias mest kjente og mestselgende artister. Som artist har hun vært opptatt av å ivareta og dele sin kurdiske kulturarv og musikktradisjon. Gjennom å tolke de flere hundre år gamle melodiene og tradisjonene på nytt, har hun nådd et publikum langt utenfor Tyrkias grenser, og spredd kurdernes rike musikkarv til et internasjonalt publikum. På grunn av dette har Aynur blitt et forbilde og kulturelt ikon for mange kurdere over hele verden.

Hedûr er tittelen på Aynurs syvende album. Hedûr betyr noe sånt som å “å trøste seg selv, og la tiden hele sår” på kurdisk, som er sangerens morsmål. På dette albumet har hun blandet den kurdiske folkemusikken med elementer fra jazz, og tatt med både hennes egne nye komposisjoner og tradisjonelle folkesanger.

Aynur har samarbeidet med en rekke internasjonale musikere, inkludert Yo-Yo Ma og Silk Road Ensemble, Kayhan Kalhor, Javier Limón, Kinan Azmeh og flere.

Som liveartist er har hun en unik tilstedeværelse, med en stemme som rommer både glede og sorg på en gang. Hun har blitt beskrevet som å ha «en stemme som griper dypt inn i sjelen og river i hjertet». Vi er derfor sikre på at denne konserten blir en uforglemmelig opplevelse.

«Whenever she takes a melody, she makes it her own, transforming it into something beautiful, and every note, every microtone, every word reaches depth and unparalleled beauty. She is a reason to love live music for centuries.» – Javier Limon