Prisinfo
150/100
Billetter

Sted
Bergen
Nettside

Om arrangøren

Avgarde er konsertserien av og for komponister i Bergen og omegn! Avgarde ønsker å sikre et levende miljø for komponering i Bergen, og introdusere publikum for ny og spennende musikk som skrives på vestlandet i dag.Kalender

In Dulci Jubilo

10/12/2023 Kl. 18:00 - 19:30

Oslo

Rakhmaninov med venner

14/12/2023 Kl. 18:30

Oslo

Den store julegaven – Mest for barn, litt for voksne

16/12/2023 Kl. 13.00 og 15.00

Oslo

Avgarde program launch med «Sanger uten Ord»

28/08/2022 kl. 14:00

Velkommen til Avgardes første konsert denne høstsesongen! På programmet står «Sanger uten Ord» – der mening skapes utenfor ordenes betydning. I tillegg vil styreleder Sigurd Fischer Olsen fortelle litt om Avgardes planer for høsten. Vi satser på en fin søndagsaften rett før vi går inn i september.

“Absolutt ingenting er farlig å gjøre med stemmen bare det gjøres på riktig måte, dvs at det ikke gjør vondt.” (Roy Hart)

I prosjektet “Sanger uten ord” utforsker musikere og komponister menneskestemmen. Stykkene de skaper uttrykker ulike følelser uten bruk av ord der ordene blir erstattet med såkalte “kroppsminner”. Dette er for eksempel lyder fra småbarn, og naturlige vokalelementer vi bruker intuitivt før vi har lært tradisjonelle måter å bruke stemmen på.
Konseptet er initiert av av pianist Ljubov Katerli og sanger Zsuzsa Zseni. De samarbeider med perkusjonist Dagfinn Theodor Ingebrigtsen Holte og Bergensbaserte komponister – Tord Kalvenes og Francisco Corthey i prosjektet.

Program:
Perceptions, Tord Kalvenes
Eight Songs, Ljubov Katerli
ABRA, Francisco Corthey.