Prisinfo
Gratis

Sted
Henie Onstad Art Channel
Nettside

Om arrangøren

Henie Onstad KunstsenterKalender

Art Channel: IRIDESCENT Ignas Krunglevičius med Oslo Sinfonietta

14/06/2021 kl. 10.00

Henie Onstad Kunstsenter og Oslo Sinfonietta samarbeider om urfremføring av Iridescent av komponist og billedkunstner Ignas Krunglevičius som vil bli sendt eksklusivt på Henie Onstad Art Channel i én uke.

Ignas Krunglevičius har skapt en auditiv, visuell og haptisk opplevelse hvor ensemblets analoge, akustiske lyder møter den fysiske form og klang av spesiallagede stålobjekter som blir en del av ensemblet.

Selv sier han om Iridescent:
Det publikum vil få se i Henie Onstad Kunstsenters Studio, er en rekke industrilignende stålstrukturer. Metallgjenstander er koblet opp til spesialisert lydutstyr som forbinder dem med instrumentene til Oslo Sinfoniettas musikere. Siden verket for det meste er komponert i 2020 og 2021, vil det reflektere mine erfaringer med denne særegne overgangsperioden. Angst, sinne og apati tas med inn i musikken. Komposisjonen er strukturert som en reaksjon på et traume: gjennom stadier av sjokk, fornektelse, sinne og aksept ledes vi til bedring. Stålskulpturene vil fungere som objekter som absorberer alle disse utmattende følelsene og kanskje til og med helbreder oss. Fremføringen blir som et fordums ritual, der sorg og smerte plasseres inn i livløse gjenstander, slik at vi kan bli satt fri.
Prosjektet er det andre samarbeidet mellom Oslo Sinfonietta og Ignas Krunglevičius.

Ignas Krunglevičius er en billedkunstner og komponist fra Kaunas i Litauen, som lever og virker i Norge. Han er utdannet komponist ved Norges Musikkhøgskole og har utstrakt erfaring med både komposisjon, billedkunst og installasjoner.

Oslo Sinfonietta:
Jessica Kabirat, fløyte
Jørgen Fasting, obo
Catherine Berg, klarinett
Julius Pranevicius, horn
Sverre Riise, trombone
Kjell Tore Innervik, slagverk
Sara Övinge, fiolin
Ingvild Nesdal Sandnes, cello
Håkon Thelin, kontrabass
Christian Eggen, dirigent
Prosjektet er støttet av Norsk Kulturråd.