Prisinfo
275
Billetter

Sted
Emanuel Vigeland Museum
Nettside

Om arrangøren

Konsertserien EkhoKalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Ambient og opera i 20 sek naturlig etterklang i Tomba Emanuelle

21/06/2023 kl. 19:00

Konsertserien Ekho inviterer til to konserter 21. juni 2023.

Et ambient lydunivers møter en klassisk stemme, i 20 sekunders naturlig etterklang.

Admir Korjenic og Eira Huse møtes i et uvanlig krysningspunkt i musikkverdenen – mellom klassisk musikk i den ene enden og ambient musikk i den andre. I dette møtet utforsker de rommet og mulighetene mellom de tilsynelatende uforenelige sjangrene. Det komponeres nytt materiale – et arbeid fra hver av komponistene og et arbeid som de har komponert sammen. Med Mausoleets naturlige ekko som bakteppe, Eiras stemme og Admir med elektroniske instrumenter og semi-modulære effekter blir dette noe utenom det vanlige.

KONSERTSERIEN EKHO ER STØTTET AV NORSK KULTURFOND

Lytt til utdrag fra tidligere konserter her:

https://www.youtube.com/@ekhoconcertseries4541/videos

ADMIR KORJENIC (NO)

Admir har en fascinasjon for minimalistiske komposisjoner, droner og ambient musikk. I sine egne verk jobber han ofte med få elementer, store lydlandskap og sine egne, prosesserte feltopptak. Mikroskopiske variasjoner i lydbildet og bruk av feedback og ekko skyver de seige lydene fremover i langsomt tempo. Musikken er ofte melankolsk av natur og peker mot en usikker, post-apokalyptisk fremtid.

Admir Korjenic (f. 1984) bor og arbeider ved Operaen i Oslo. Han har skrevet bachelor om digitaliseringen av musikk ved Universitetet i Bergen og har arbeidet som produsent ved Lydgalleriet, Ekko, Borealis og Østre. For tiden sitter han i styret til Atelier Nord. Han har gitt ut musikk på blant annet Case records, Take It Easy Policy og Hærverk Industrier. Han har også stilt ut ved Lydgalleriet, Spikersuppa lydgalleri og på Rom8. Han lager musikk og lydkunst under eget navn.

http://admirkorjenic.net

EIRA HUSE

Eira Huse er en mezzosopran og komponist med base i Oslo. Som operasanger har hun hatt solistoppdrag ved operahus og festivaler som Opéra de Lyon, Royal Opera House Muscat, Den Norske Opera & Ballett, The Verbier Festival, Festival d’Aix-en-Provence, m.m.

Hennes nysgjerrighet for ulike typer musikk og scenekunst, har manifestert seg i samarbeid med musikere innen folkemusikk, iransk og karnatisk musikk, elektronicamusikk, jazz- og samtidsmusikk. Eira har også studert komposisjon, og bl.a. hatt samarbeid med dansere i Nasjonalballetten, og skrevet en kammeropera.

Eira Huse er kunstnerisk leder for Konsertserien Ekho, og arbeider som frilans sanger i inn- og utland.

Konsertserien Ekho startet opp våren 2021.

Konsertserien utforsker Emanuel Vigeland Museums unike akustikk, og inviterer inn musikere med ulik bakgrunn og instrumenter til unike samarbeid.

Hver konsert søker å fremkalle et nytt univers i den spesielle akustikken.

Konserten starter presis.

Konsert kl 19.00 og 20.30.

Hver konsert varer ca 45-50 minutter.

Følg oss gjerne på Instagram @konsertserien_ekho og Facebook: https://www.Facebook.com/konsertserienlydlig

KONSERTSERIEN EKHO ER STØTTET AV NORSK KULTURFOND