Prisinfo
485,-
Billetter

Sted
Båthuset Scene, Fredrikstad
Nettside

Om arrangøren

VinterjazzfestivalenKalender

Adam Douglas

24/03/2023 kl. 21:00

​Adam Douglas vokste opp i Oklahoma, USA, og har hentet mye inspirasjon derfra gjennom Howlin’ Wolf og Ray Charles’ flørt med country. Han blander soul, gospel, jazz og roots i sin musikk. Etter at han flyttet til Norge i 2008 har han også blitt inspirert av det nordiske og norsk natur.
Debuten som soloartist kom i 2015 med albumet «I May Never Learn». Det var likevel ikke før han deltok i, og vant, Stjernekamp på NRK i 2017 at han virkelig sang seg inn i hjertene til det norske folk! Året etter slapp han det kritikerroste albumet «The Beauty & The Brawn» og har siden turnert land og strand rundt.
I mars 2021 gav han ut sitt tredje fullengde studioalbum «Better Angels», som han også mottok sin første Spellemannpris for.
De siste årene har Adam etablert sin juleturné-tradisjon «An American Holiday» – som i 2022 gikk inn i sitt femte år med over 13.000 solgte billetter årlig.
Som musiker er Adam Douglas den sjenerte fyren som blir et fyrverkeri på scenen, uansett repertoar. Adam henter inspirasjon fra soulmusikkens største stjerner. Adam sterke vokal og gitaren hans gjør hverandre gode, og til sammen blir dette et forrykende liveshow som aldri er det samme to kvelder på rad. Adam stortrives på scenen, med et band som puster han i nakken og aldri lar ham hvile, ofte i samarbeid med både blåserekker, strykere og solister.
Adam Douglas slipper i 2023 ny musikk og åpner året med en turné til våren.