Prisinfo
250,-
Billetter

Sted
Gamle Raadhus Scene
Nettside

Om arrangøren

TaffelpikeneKalender

Ensemble KammerKlang i Bugården kirke

21/06/2024 Kl. 18

Vestfold og Telemark

Salif Keita-konsert

21/06/2024 Kl. 19.30

Viken

Valdres sommersymfoni – festivalen

21/06/2024 Kl. 1800

Innlandet

Ada – Hun som skaper

14/10/2022 kl. 20:00

Taffelpikene har de siste to årene utviklet prosjektet ADA [hun som skaper]. Det omfatter syv nye musikkstykker skrevet for trioen av kvinnelige komponister som skriver musikk i krysningspunktet mellom jazz, folkemusikk og samtidsmusikk.

På kveldens konsert får man høre verkene til Ieva Velika og Jasmin Tømta, som er de nyeste stykkene i dette prosjektet, og som runder av listen på de syv nye verkene for treblåstrio. På denne konserten spilles det også et verk av den fremadstormende unge jazzpianisten Liv Andrea Hauge, og den vel etablerte og prisbelønte jazzsaxofonisten Hanna Paulsberg.

Musikken viser det enorme spennet i lydbildet en treblåstrio kan skape, med alt fra vanlige fløyter i toppregisteret, til bassklarinett og kontrafagott i bunn. Det er musikk som skaper stemninger og lydbilder som er både vakre, rare og til tider litt stygge.

Underveis i konserten vises videoer av trioens første møte med komponistene, der man får et spennende innblikk i hvordan de har jobbet med verket sitt.

Program
Hanna Paulsberg:
Alku
Treblåsblues
Post

Jasmin Tømta:
Alveskogen oppvåkning
Ieva Velika: A new spring will come
Liv Andrea Hauge: Året du dro og kom tilbake

Medvirkende
Taffelpikene:
Lynetta Taylor Hansen, fløyter
Sarah Nordal Strand, klarinetter
Ingrid Åhlander Bennett, fagotter

Taffelpikene har spilt sammen siden 2014 og er landets mest aktive treblåstrio. Trioen er unik og går nye veier innenfor klassisk kammermusikk gjennom å utelukkende bestille ny musikk i samarbeid med spennende komponister. De har nylig turnert på Island og i Nord-Norge, og ser frem til en travel høst med konserter for både barn gjennom Den Kulturelle Skolesekken samt denne høstturneen i Norge.

Billetter
Billetter kjøper du lettest ved å bestille gjennom TicketCo. (Det er også mulig å kjøpe billetter i døra, forutsatt at det ikke er helt utsolgt!)

Adresse
Gamle Raadhus Scene, Christiania torv 1
Det oransje huset til høyre for deg når du står med ryggen til statuen av HANSKEN på Christiania torv og ser nedover Rådhusgaten mot Operaen. Rett ved siden av Rådhusgata 30.

Bruksanvisning for billettbestilling:
Når du har kommet inn på siden til TicketCo, velger du først antall billetter, deretter trykker du på den gule knappen hvor det står «BESTILL».

Deretter trykker du «FORTSETT». Du kommer nå til en meget enkel registrering (registrer kun ett navn på alle billettene, så sparer du masse tid).
Til slutt kommer du til en betalingsside, der du trenger Bank-ID for å få betalt.
Hvis du av en eller annen grunn ikke får til å bestille billetter via TicketCo, kan du sende en e-post til:  info@operatilfolket.no

PublikUng
PublikUng er en organisasjon som senker terskelen blant unge for å gå i Operaen og på konserter med klassisk musikk. Visjonen er å spre interessen for disse kulturformene, og gjøre dem mer tilgjengelig for de mellom 18 og 30 år. PublikUng har nå ca. 2000 medlemmer og det er (enn så lenge) helt gratis å bli medlem. Den eneste regelen er at dersom du har mottatt gratis eller veldig billig billett til en konsert/forestilling, er påmeldingen bindende. Du MÅ da benytte deg av billetten din. Det er alltid langventeliste og en annen som vil gå i ditt sted, hvis du ikke kan. Gi oss derfor beskjed dersom du ikke benytter billetten din likevel. Meld deg inn via publikung.no

Bli medlem i Opera til folket
Medlemskap har en engangspris på kr 100,- og gir deg bl.a. rabatterte billetter! Ved påmelding vil du få tilsendt en e-post med betalingsinfo. Gå på forsiden til Opera til folket og meld deg på. Scroll helt nederst på siden.