Prisinfo
Gratis!

Sted
Lydgalleriet
Nettside

Om arrangøren

LydgallerietKalender

Jubileumskonsert – Schola 60 år!

15/06/2024 Kl. 17.00

Oslo

Irsk søndagskonsert med Caraid

16/06/2024 Kl. 15:00

Oslo

Accumulations

26/11/2021 kl. 19.00-21.00

Accumulation of sound in a room.
Accumulation of experience over time.

‘Accumulations’ er en kveld med lyd og lydtolkninger som befinner seg mellom konsert, installasjon og performance. Med verk av Bergrún Snæbjörnsdóttir og Eva Pfitzenmaier, fremført av Owen Weaver (slagverk) og Eva Pfitzenmaier (vokal).

Program fredag 26. november:
19.00 – dørene åpner
19.30 – performance:
‘Villgeiter, plastikk, fuglestøy & enveistrafikk’ av Eva Pfitzenmaier
20.00 – performance:
‘Cumulus’ av Bergrún Snæbjörnsdóttir; installasjonen fortsetter etter performancen og kan oppleves lørdag og søndag på Lydgalleriet 12–17.

‘Villgeiter, plastikk, fuglestøy & enveistrafikk’ (2020) av Eva Pfitzenmaier: Fuglesang i Paris, villgeiter i Wales, klart vann i Venezia – dette er noen av fenomenene som oppstod da koronapandemien brøt ut globalt våren 2020. Vår tidsalders miljømessige utfordringer har mer enn noen gang blitt synliggjort. Da et virus tvang omtrent hele menneskeheten til å stenge seg selv inne i ukesvis åpnet det opp for at naturen kunne ta tilbake sitt habitat. Dette fenomenet, samt fravær av konsum og forurensing, personlig frihet versus ansvar for hverandre, nærhet og intimitet på distanse har vært inspirasjonen for flere korte satser for stemme, slagverk og kassettspillere.

‘Cumulus’ (2019) av Bergrún Snæbjörnsdóttir: I Cumulus​ fanges opp forskjellige klanger fra én lydkilde for å skape en klynge av lyd, som så blir destillert, forstørret og spredd ut over tid. Cumulus er en interaktiv lydinstallasjon som framføres live og eksisterer videre som en skulptur i rommet.

Med støtte fra Vestland fylkeskommune, Bergen Kommune, Fond for Utøvende Kunstnere og BIT20 Ensemble. Lydgalleriet følger Bergen kommunes smittevernsregler.

Foto: Franzi Zimmer.