Det er igjen klart for Zoom. Årets turné blir tidenes største, og byr på 25 konserter i England, Skottland og Norge. De tre utvalgte gruppene er Libido, Silver og Furia. Zoom 01 starter i Harstad 22. februar, og avsluttes først i Trondheim helt i slutten av mars. Det er i år femte gang at utvalgte norske musikere får sjansen til å vise seg frem for norske og utenlandske musikkfans.

I Norge ble Zoom for første gang arrangert i 1997. Den utenlandske grenen av Zoom-konseptet startet med tre konserter i England i 1998, da man innledet et samarbeid med LIPA – Liverpool Institute for Performing Arts. Den gang var det Bogus Blimp, Perculator og The Chairs som fikk prøve ut vingene. Siden har Ricochets, Salvatore og Fab Foursome (1999) og Påsan, Martine & Mirejam og Bronco Busters (2000) fått opptre for britisk publikum og presse.

Årets Zoom-turné er et samarbeid mellom NorgesNettet, So What og Chateau Productions. Gjennom å benytte seg av nettverket til det Londonbaserte Bergensbandet Libido, håper man å kunne tiltrekke seg ekstra oppmerksomhet fra både publikum og bransje i Storbritannia. Samarbeidet med NorgesNettet gjør også at man kan gjøre unna ekstra mange spillejobber i Norge.

Årets norske band har blitt valgt ut fra de bandene som spilte under Zoom rundt i Norge høsten 2000. Det norsk/engelske bandet Libido har nylig blitt signet på Adrian Boss Management, og har også skrevet kontrakt med Europas største agentbyrå, Helter Skelter, som blant annet har Madrugada og Midnight Choir i stallen. Libido beskrives av Adrian Boss som et amerikanskinspirert pop-rockband, og fikk godt med oppmerksomhet rundt debutalnumet “Killing Some Dead Time”. Senere har de blant annet opptrådt på South x Southwest -festivalen i Austin, Texas, og gjorde også en godt mottatt to måneders turné i Nord-Amerika.

Furia er opprinnelig fra Os, og har nylig flyttet til Oslo for å satse for fullt på karrieren. De er blitt omtalt som det beste rene jentebandet i Norge, og Bergens Tidende mente alt i 1999 at musikken deres til tider låt ”som om Bjørk hadde brukt Seigmen som backingband.” Demoen ”If You Could Return” ble samme år valgt til Veckans Demo av svensk P3. Furia er for tiden ellers i studio og forbereder sin egentlige debutplate.

Silver er det tredje bandet under Zoom 01, og omtales entusiastisk av So What som ”den største overraskelsen siden Ricochets kom på banen.” Bandet skal være inspirert av både punk og glamrock, og består av tenåringer som alt har bak seg tre Europa-turnéer, mens live-showene deres har blitt sammenlignet med utenlandske størrelser som At The Drive In, Hellacopters, Ramones og Hanoi.

Zoom 01 arrangeres dessuten også i samarbeid med Petre og Levi’s. Claes Olsen, daglig leder ved So What, ble hedret med titelen Året by:Larmer i Bergen i fjor, på grunn av mulighetene som Zoom har åpnet opp for mindre, norske band.

Her kan du se årets Zoom-konserter:

Torsdag 22. februar: Harstad, Galleriet Studenthus
Fredag 23. februar: Tromsø, Blå Rock, Bylarm
Lørdag 24. februar: Bodø, Sinus
Søndag 25. februar: Alta, Samfunnet
Torsdag 01. mars: Liverpool, The Lomax
Fredag 02. mars: Edinburgh, The Venue
Lørdag 03. mars: Glasgow, 13th Note
Søndag 04. mars: Manchester, Night & Day Cafè
Mandag 05. mars: Leeds, The Joseph’s Well
Tirsdag 06. mars: Sheffield, The Boardwalk
Onsdag 07. mars : London, The Barfly Club/Monarch
Onsdag 14. mars: Lillehammer, Kulturhuset Banken
Torsdag 15. mars: Bø, Kroa i Bø
Fredag 16. mars: Drammen, Union Scene
Lørdag 17. mars: Halden, Studenthuset
Tirsdag 20. mars: Oslo, So What!
Onsdag 21. mars: Ås, Studentsamfunnet
Torsdag 22. mars: Kristiansand, Vaskeriet
Fredag 23. mars: Grimstad, Luftslottet
Lørdag 24. mars: Stavanger, Checkpoint Charlie
Tirsdag 27. mars: Bergen, Hulen
Onsdag 28. mars: Sogndal, Meieriet
Torsdag 29. mars: Volda, Kroa
Fredag 30. mars: Molde, Tapperiet
Lørdag 31. mars: Trondheim, Uffa

Publisert:

Del: