I dag ville den russiske sangeren og poeten Vladimir Vysotskij fylt 70-år. Dette markeres av blant annet Jørn Simen Øverli, Maja Ratkje, Stian Carstensen og Arve Henriksen.

Jørn Simen Øverli

Jørn Simen Øverli har gitt ut to album med Vysotskij-materiale på Kirkelig Kulturverksted. Levende Bandasjer fikk Øverli Spellemann for i 1989. Øverli har også gitt ut en Vysotskij-biografi, den kom i 2000 og heter Ulvejakten.

Denne konsertmarkeringen av Vysotskijs 70-års dag betyr også åpning av utstillingen 40 døde penner som inneholder bilder og beskrivelser av skjebnen til 40 av de 215 journalistene som er drept i Russland etter 1990.

Peter Normann Waage skal holde foredrag om den kritiske journalistikkens vilkår i Russland. Ny Tid-spaltist Natalia Novozhilova, årets vinner av æresprisen til Fritt ord og Gerd Bucerius-prisen for journalistikk i Øst-Europa, kommer for å åpne utstillingen.

Det blir danseforestilling til Vysotskij som synger i opptak. Koreografien heter Chernij Rinok (Svartebørsen) og utføres av 12 dansere fra moderne/samtidsdanslinja 2. klasse ved Statens balletthøgskole.

Utstillingen åpner kl. 1700, konserten starter 1900.

Publisert:

Del: