”Nye horisonter – en aften på Oslos tak” er tittelen vokalgruppen Pust har gitt sin første åpne konsert i Oslo. Pust vant i sommer 1. pris i den internasjonale konkurransen for vokalgrupper i Tampere, Finland, der juryen roste dem for å representere noe helt nytt i vokalmusikk-sjangeren. Konserten finner sted på Stratos på toppen av operapassasjen ved Youngstorget torsdag 3. november.

Vokalgruppa Pust

Da Pust i sommer gikk helt til topps under Tampere Vocal Music Festival, var det første gang i festivalens 30-årige historie at et norsk ensemble klarte denne bedriften. Pust delte førsteplassen i sin klasse med Calmus Ensemble fra Tyskland og Viisi-ensemblet fra Finland, i et felt som ellers besto av anerkjente grupper fra hele Europa,

Den internasjonale juryen i Finland, bestående av blant andre John Potter fra The Hilliard Ensemble og Anders Jalkeus fra The Real Group, mente Pust med sin ”individualitet, sjarme og høye kvalitet” konstruerte noe nytt innen vokalmusikksjangeren, og konkluderte med at de seks norske sangerne ”sounds like something that has never been heard before”.

Pust består av seks profesjonelt skolerte sangere med bakgrunn fra bl.a. Det Norske Solistkor, Oslo Kammerkor og Norges Musikkhøyskole. De har etter eget utsagn etablert seg som et solid, allsidig og fleksibelt ensemble, der stemmelek kombineres med et høyt musikalsk nivå. Vokalgruppen presenterer et repertoar i krysning mellom jazz, vise og folk/etnisk-inspirert musikk.

Pust har eksistert i tre år, og har en rekke lukkede opptredener bak seg i tillegg til konserter, blant annet i Grieghallen i Bergen. Tordagens konsert er første møte med hjemmepublikum i Oslo, og med seg på konserten har de Knut Aalefjær på slagverk.

Pust består i dag av Elisabeth Anvik, Mads Iversen, Maria Mohn Pettersen, Håvard Gravdal, Anne Hilde Grøv og Geir Arne Servan.

Stratos ligger på toppen av Folketeaterbygningen på Youngstorget, og anses som et av Oslos store funkis-lokaler. På folkemunne har stedet, med en ustsiktsvennlig terrasse på 260 kvm som omkranser selve lokalet, ofte blitt omtalt som ”byens tak”. Kjetil Trædal Thorsen, som er arkitekt og medeier i Snøhetta, har omtalt stedet som en av de store perlene i Oslo, i klasse med Ekebergrestauranten og Hvalstrand Bad.

· Sted: Stratos, Youngstorget
· Tid: Torsdag 3. november kl 20.30. Dørene åpner 1930.
· Pris 150,-. Billetter selges ved døra.

Interesserte finner ellers mer informasjon på www.pust.org.

Publisert:

Del: