Under Festspillene i Nord-Norge skal Vokal Nord i ilden med tre forskjellige prosjekter.

Vokal Nord

Det Tromsø-baserte kammerkoret Vokal Nord har gjort seg bemerket i flere internasjonale konkurranser de siste årene, samtidig som det har etterstrebet å jobbe på tvers av tradisjonelle genre. Sammen med Det Norske Solistkor ble de i 2007 nominert til Nordisk Råds Musikkpris, og befinner seg således i en særstilling blant norske musikkensembler.

Under Festspillene i Nord-Norge skal Vokal Nord i ilden med tre forskjellige prosjekter, blant annet musikk- og multimediaproduksjonen “Stories from the North” som åpner Nordlysfestivalen i Tromsø denne uken. Sommerens festspill vil også presentere koret i samarbeid med internasjonale navn som Mahler Chamber Orchestra og den danske jazzgiganten Palle Mikkelborg.

Til høsten venter plateinnspilling og turné i Nord-Norge med det tyske barokkensemblet Concerto Farinelli. Dette også i Festspillenes regi.

Siden 1999 har ensemblets 1.dirigent og kunstneriske leder vært Ragnar Rasmussen.

— Nå jobbes det kjempegodt på mange kanter. Koret oser av entusiasme, nysgjerrighet, vågemot og kvalitetsbevissthet. Vi gleder oss stort over fremgangen, og ser frem til å presentere oss i full bredde under Festspillene, sier Rasmussen.

Dette ifølge en pressemelding fra Festspillene i Nord-Norge.
Festspillene finner sted i Harstad i perioden 21. – 28. juni 2008.

Publisert:

Del: