Torsdag 28.september kl 19.00 utdeles historiens første Grappa Debutantpris. Det skjer på utestedet Valkyrien i Oslo. Lars Martin Myhre er prisutdeler. Etter utdelingen kvitterer vinnerne med en kort konsert.

CD-fraktal

Grappas Debutantpris er en ny artistpris som skal utdeles med det formål å øke fokus på og kjennskap til uetablerte artister innenfor norsk musikkliv.

Prisen skal fremme musikalsk nysatsning og deles ut for første gang i år. Prisstiftere er Marianne Berg, Helge Westbye, Grappa Musikkforlag AS og Øystein Sunde/Fagerborg studio.

Grappas Debutantpris skal gå til solister og grupper som er under 30 år som tidligere ikke i vesentlig grad har deltatt på cd-utgivelser.

Det legges hovedvekt på følgende musikalske genre: folkemusikk, vise, jazz, samtidsmusikk og musikk for barn. Vokalmusikk skal fremføres på norsk.

Prisen honoreres med platekontrakt med cd-utgivelse, lansering og markedsføring av Grappa Musikkforlag.

Nominasjonskomiteen bestod i år av Alexandra Archetti Stølen, Unni Løvlid, Trond Viggo Torgersen og Andreas Meland.

Grappa Musikkforlag ble etablert i 1983. Selskapet er i dag ett av de eldste og største uavhengige plateselskaper i Norge. Grappas utgivelser er representert gjennom ulike “labels” som Heilo og Simax Classics.

Publisert:

Del: