Prisene ble delt ut under by:Larm fredag kveld.

Honningbarna-konsert på Slottsfjell Foto: Tom Lund

Norrske Konsertarrangører (NKA) har siden 2001 delt ut priser til konsertarrangører. Fredag ble årets priser delt ut under by:Larm. Vinnerne har først vært vurdert av en fagjury og til slutt stemt frem av sine kollegaer blant landets festivaler og helårsarrangører.

Årets festival 2016 – Vinjerock
I 2016 feiret Vinjerock 10 års-jubileum. Festivalen ligger ved kanten av Jotunheimen i Vang i Valdres. Vinjerock har i flere år blitt utsolgt på få sekunder og har på sine ti år bygd seg et solid og lojalt publikum. Flotte fjellandskap rundt Eidsbugarden gir et fantastisk bakteppe til festivalarenaen, både på dag- og kveldstid. I 2016 var Bjørn Eidsvåg, Miss Tati, Razika, Aurora, Stein Torleif Bjella, Hedvig Mollestad Trio og Farao noen av mange artister som gjorde festivalen til en stor opplevelse for publikum.

Årets helårsarrangør 2016 – EnergiMølla
EnergiMølla går i 2017 inn i sitt 15. år som Kongsbergs kulturelle smeltedigel, og er hovedsakelig drevet av frivillige. I løpet av de fire siste årene har EnergiMølla opplevd å sette rekord i
årsresultat, rekord i publikumstall to (!) ganger, antall solgte billetter, rekord i tildelt støtte og har vunnet Kongsberg Kommune sin pris for årets servicebedrift. Nå kan de også krone seg med tittelen årets helårsarrangør 2016.

Flere priser
Prisen Årets nykommer ble tildelt Fjellfestivalen Rondaståk
Prisen Årets konsertbilde ble Slottsfjell og fotograf Tom Lund avbildet en konsert med Honningbarna. Se bildet
Prisen Årets plakat ble tildelt Eggstockfestivalen.

De øvrige nominerte var: Miniøya, Oslo World Music Festival, Parken festivalen og Slottsfjell i kategorien Årets festival. De øvrige nominerte helårsarrangører var Rockefeller (Auditorium), Rockeklubben i Porsgrunn, Union Scene og Terminalen Byscene.

I fagjuryen satt: Silje Halstensen, Sondre Justad, Kim Robin Klev og Erlend Buflaten

Publisert:

Del: