Den unge fiolisten mottar kr 100 000, og vil dessuten som prisvinner holde konsert i Troldsalen under Festspillene i Bergen.

VIlde Frang Bjærke

Den Norske Solistprisen ble opprettet på grunnlag av en donasjon fra forretningsmannen Bernt J. Fossum. Prisen er på kr 100.000,- og blir i år delt ut for fjerde gang. Og det er fiolinist Vilde Frang Bjærke (f. – 86) som er årets prisvinner.

– Frang Bjærke har utmerket seg som en usedvanlig begavelse. Hun har allerede nådd svært langt som fiolinist og har alle muligheter til å utvikle en betydelig internasjonal karriere, sier festspilldirektør og jurymedlem, Per Boye Hansen i en pressemelding.

Prisvinneren debuterte med Oslo Filharmoniske Orkester da hun var 12, har hun opptrådt med orkestre i hele Skandinavia, Baltikum, England, Tyskland, Sveits og Østerrike. Hun har også spilt på store internasjonale festivaler med Martha Argerich og vært på turné med Anne-Sophie Mutter.

Vinneren holder alltid en konsert i Troldsalen under Festspillene, og Vilde Frang Bjærkes konsert blir 24. mai 2009. Med seg har hun pianisten Marianna Shirinyan som hun også skal på en omfattende turné med i Danmark og Sverige.

Det er Festspillene i Bergen som melder dette.

Publisert:

Del: