– Huitfeldt garanterer å doble støtten innen 2013

Etter en lang runde diskusjoner og utredninger har Kulturdepartementet besluttet å gjøre betydelige endringer i Rikskonsertenes offentlige konserter. En del av midlene som i dag brukes til offentlige konserter, skal overføres til arrangør- og musikerstøtteordningene.

Les reaksjoner på omleggingen: * Opprørt og skuffet
* - Et særdeles dårlig valg * - Vil doble arrangørstøtten * - En veldig positiv omlegging

— Omleggingen kommer ikke som et sjokk, vi har jo forstått at ministeren ville gjøre noe med de offentlige konsertene til Rikskonsertene. I et møte hos Departementet i går sa Huitfeldt at hun ville ha et likt antall produksjoner ut på veien, men at disse skulle være mindre produksjoner, og komme ut enda bredere til hele landet, sier Line Endresen, daglig leder i Norsk Rockforbund (NRF).

NRF er en av organisasjonene som er med i Samstemt!, koalisjonen som kulturminister Huitfeldt tidligere har sagt at hun lytter nøye til.

Les saken: - Jeg gjør som Samstemt! sier

 
— Denne omleggingen vil frigi en del penger som skal gå til styrking av arrangør- og musikerstøtteordningene. Under informasjonsmøtet i går sa Huitfeldt at hun kunne love å doble tallene fra 2010 innen 2013 – det vil si at arrangørstøtteordningen går fra 12 til 24 millioner kroner. Det er vi veldig fornøyd med, ettersom dette har vært Norsk Rockforbunds viktigste kampsaker i flere år. Vi mener fortsatt  at arrangørstøtten er det viktigste virkemiddelet for at det kan arrangeres konserter i hele landet hele året.

Publisert:

Del: