– Økt fonogramstøtte vil være en del av diskusjonen om nytt statsbudsjett, sier kulturminister Anniken Huitfeldt (Ap).

CD-stol, © Belen Hermosa

Mira Svartnes Thorsen, styreleder i Karmakosmetix i Kristiansand, startet denne uken en debatt om Fond for lyd og bilde (FFLB), som blant gir støtte til fonogramproduksjon. Svartnes Thorsen mener fondet gir for stor andel av støtten til Osloregionen, til tross for at det har regional spredning som en av sine retninglinjer.

Les Svartnes Thorsens innlegg her: - Fond for Oslo og Omegn.

Elin Aamodt, styremedlem i FFLB og daglig leder i GramArt, tar i et intervju med Ballade til orde for at potten til fonogramstøtte må økes. Størrelsen på pengepotten FFLB fordeler årlig bestemmes av Stortinget. FFLB fikk en påplusning på statsbudsjettet i 2010 med 1,5 millioner kroner, og hadde 28,7 millioner kroner til fordeling det året.

Samstemt! viktig
Kulturminister Anniken Huitfeldt sier til Ballade at en eventuell økning til FFLB vil være en del av diskusjonen om nytt statsbudsjett. Hun mener at Samstemt!, en samarbeidsgruppe bestående av Fono, Folkemusikk og folkedansorganisasjonen i Norge, Norsk jazzforum, Norsk Rockforbund, GramArt og Ny Musikk, vil være en naturlig del av denne diskusjonen.

— Samstemt! har mange ønsker som handler om innkjøpsordning, arrangørstøtte, musikerstøtte og kompetanseheving, og det er flere forslag til prioriteringer fram til budsjettet. Jeg kan ikke sin noe om dette nå. Samstemt! er samlet og det er lettere å lytte til én stemme. Det har vært viktig.

Les også: Kulturministeren - Jeg gjør som Samstemt! sier

— Og er det, slik Elin Aamodt ønsker i et intervju med Aftenposten, aktuelt å opprette en ny ordning for innspillingsstøtte?

— De må vi eventuelt diskutere med Gramart og andre organisasjoner, sier Huitfeldt.

Publisert:

Del: