Verhees vant prisen i konkurranse med 11 andre unge komponister.

Vigdis Verhees

Vigdis Verhees (19) fra Oslo ble vinner av Midgard komposisjonspris 2018, med verket «Herinneringen en Verlies» for cello og piano. Hun har studert både klavér, cello og komposisjon, og vant prisen fra Midgardkonkurransen i konkurranse med 11 andre unge komponister.

Verhees tildeles et diplom og en premiesum på kr. 20 000,– som utdeles i forbindelse med Midgardkonkurransen i september 2018.
Vinnerkomposisjonen skal fremføres av deltakere i eldste klasse under Midgardkonkurransen 2018. Vinnerverket vil i tillegg bli fremført ved minst to offentlige konserter i løpet av 2018–19. Det skal utgis av Norsk Musikkforlag.

Om vinnerverket sier juryen:
Herinneringen en Verlies er et poetisk, vakkert og helhetlig stykke som viser at Verhees har en personlig stemme som komponist. Instrumentene har fine og selvstendige stemmer, særlig cellostemmen er idiomatisk og velskrevet. Det åpne og til tider nedstrippede lydbildet åpner opp et tolkningsrom for utøveren og et lytterom for tilhøreren.

Juryen har bestått av Bjørn Bolstad Skjelbred, Tanja Orning og Ørjan Matre.

Bakgrunnsinfo om Midgardkonkurransen:
Midgardkonkurransen er en nasjonal konkurranse innen klassisk musikk for utøvere mellom 8 og 22 år, og gjennomføres i 2018 8. og 9. september på Karljohansvern i Horten.

I 2017 ble konkurransen gjennomført for sjette gang, og har raskt etablert seg som en av landets viktigste arenaer for unge talenter med ambisjoner om en profesjonell karriere innen klassisk musikk.

Konkurransen er åpen for alle, med klasser for solister på strykeinstrumenter, piano, sang samt ensembler, og blir gjennomført som en rekke konserter som er åpne for publikum.

Dette er første gang Midgard komposisjonspris deles ut.

Publisert:

Del: