19. april neste år får Operaen i Bjørvika besøk av en av vår tids store dirigenter. Lorin Maazel leder Den Norske Operas orkester i en helt spesiell Wagner-konsert.

Lorin Maazel

12. april åpner Operaen i Bjørvika. Men det er langt fra den eneste premieren denne spennende våren i verdens nyeste operahus. I åpningssesongen slår Den Norske Operas orkester til med en konsertserie i stjerneklassen, der en rekke solister og dirigenter på øverste hylle tar turen til Oslo. Den Norske Opera har nå fått bekreftet at New York-filharmoniens sjef Lorin Maazel leder operaens eget orkester med konsert 19. april. Det gjør han med sin egen versjon av orkesterhøydepunktene i Wagners Ringen, i den en og en halv time lange ”The Ring Without Words”.

Maazel har vært knyttet til noen av verdens fremste orkestre og operahus. Mange kjenner ham også som mangeårig leder for de populære nyttårskonsertene fra Wien.

Operaens nye orkesterserie fortsetter våren med besøk av Berliner Philharmoniker under ledelse av Sir Simon Rattle 8. mai. Deretter blir det jevnlige stjernebesøk utover sesongen 2008/09, blant andre av dirigentene Neeme Järvi, Alexander Lazarev, Operaens 1. gjestedirigent Rinaldo Alessandrini og Daniel Barenboim og hans West-Eastern Divan Orchestra.

Dirgentlegenden Zubin Mehta har dessverre måtte melde avbud til Don Carlo, men vil 28. september lede Den Norske Operas orkester og kor i en framføring av Mahlers 2. symfoni. Don Carlo vil bli dirigert av italienske Marco Guidarini, sjefdirigent i Nice. Han debuterte ved Metropolitan-operaen i New York forrige sesong. Don Carlo er en co-produksjon med Royal Opera House, Covent Garden og Metropolitan-operaen.

Dette i følge Den Norske Opera.

Publisert:

Del: