Under Verden i Norden-festivalen 2001 samles fremragende musikere fra hele verden i Oslo. I ti dager vil byen syde av rytmer, toner og stemmer av alle slag, lover Rikskonsertene. Det blir i alt 23 konserter fordelt på åtte ulike spillesteder. Festivalen startet 26. oktober, og varer frem til 4. november.

Du kan oppleve Natacha Atlas som har musikalske røtter både i Egypt, Storbritannia og Belgia, den vest-afrikanske bluesgitaristen Ali Farka Toure inviterer til fest sammen med gruppen Djenjoba, mens et stjernelag av hiphopere fra Skandinavia og Sør-Afrika møtes i prosjektet Zulunavia.

Kavita Krishnamurti, en av den indiske filmindustriens største sangere kommer til Oslo sammen med sin ektemann, fiolinisten Dr. L. Subramaniam og i Oslo Konserthus kan man la seg forføre av danseforestillingen Tango Seducción to kvelder på rad.

Ønsker man å danse selv kan man krysse Akerselva og få med seg Re:Orient Club, The Shrine Synchro System og Dadafon på Blå, eller Badmarsh & Shri og Homba på Kulturslottet Soria Moria.

Verden i Norden-festivalen vil i år ha et spesielt fokus på musikk fra oldtidsrikene i det sentrale Asia, representert ved noen av landenes aller fremste musikere. Fra Irak kommer oud-virtuosen Naseer Shamma, fra Iran kommer improvisasjonsmesterne Hossein Alizadeh, Houssein Omoumi, Madjid Khaladj og Afsâneh Rassâ’i, den kurdiske familiegruppen Kamkars og de fire slagverkerne i Samani-ensemblet. Alle disse konsertene holdes i Kulturkirken Jakob. I tilknytning til konsertene inviterer foreningen Assununu – som har hentet sitt navn fra det arabiske ordet for svale – til møter med poeter fra ulike verdenshjørner.

Dette er bare litt av hva Verden i Norden kan by på og fyldig omtale av alle artistene, smakebiter på musikken samt informasjon om spillesteder og tider ligger på Verden i Norden-festivalens nettsider.

Publisert:

Del: