Song:Expo utvider i år med talentcamp for låtskrivere fra hele landet.

Song:Expo 2011, © Ane Aspén

— Låtskrivermiljøet i Trondheim har i løpet av de siste årene opplevd svært gode tider og mange har etterspurt når neste låtskriver-camp er på beina igjen, forteller Leiv Aspèn fra det rytmiske kompetansesenteret Tempo som står bak Song:Expo.

Nysatsning for 2012 er en ambisiøs utvidelse av prosjektets omfang. Fra å være en regional satsning for låtskrivere i Midt-Norge, ønsker Song:Expo nå å invitere låtskriverspirer fra hele landet til årets Rookie Camp.

— I forbindelse med den regionale påmeldingen i fjor mottok vi mange fantastiske demoer fra hele landet, og så straks at det var muligheter for å ekspandere lokalsamlingen til en nasjonal camp, forteller Aspén, som koordinerer Rookie Camp.

Les også: - Sliter med finansiering

Både nasjonalt og lokalt
Påmeldingen til Rookie Camp startet fredag 20. april og allerede er det flere som har meldt seg på den regionsbaserte låtskriver-campen, kan Aspèn opplyse om.

Deltakerne på Rookie Camp vil motta et faglig tilbud med kurs om blant annet engelsk tekstskriving og rettigheter i musikkbransjen. I tillegg til dette vil en jury plukke ut to deltakere fra Rookie Camp som får muligheten til å delta på den påfølgende, internasjonale Song:Expo-campen.

— Siden Song:Expo er blitt Skandinavias største låtskriver-camp og Rookie Camp er en nasjonalt basert camp, ønsker vi også å operere i mindre format på det lokale plan. Vi ønsker å fortsette med å arrangere mindre lokalbaserte låtskriver-camper i løpet av året, sier Aspèn.

Følg musikkdebatten: Ballade på Facebook

Skaper muligheter
Song:Expo gir deltakerne muligheten til å bygge nettverk med andre låtskrivere og fortsette samarbeid etter campen. Samtidig blir talentene gitt muligheten til å vise seg frem til erfarne internasjonale bransjefolk.

— Før du vet ordet av det har du skrevet en låt til en av de største popgruppene i USA eller Japan, uttaler Margaret Berger, prosjektleder i Tempo, i et presseskriv.

Under fjorårets Song:Expo var blant annet Pelle Lidell fra Universal Music Publishing med på å gi deltakerne skriveoppdrag som baserte seg på reelle oppdrag fra plateselskapene som er representert.

Rookie Camp varer fra 25. – 27. juni. Song:Expo International Camp varer fra 28. – 1. juli.

Publisert:

Del: