Den norske storbandkomponisten Geir Lysne er invitert til å gjøre en produksjon med et av de desidert beste profesjonelle storbandene i Europa, radiostorbandet ved North Deutsche Rundfunk.

Geir Lysne

NDR big band består av noen av de beste jazzmusikerne fra hele Europa, og har eksistert siden 1945. De har vært brukt av verdensstjerner som Dexter Gordon, Chet Baker, Al Jarreau, Carla Bley m.fl. i en årrekke.

Invitasjonen kom etter at Geir Lysnes eget storband, Geir Lysne Listening Ensemble, var på turne i Tyskland i fjor. Noen av musikerne i NDR hørte konserten i Hamburg, og etter endt turne lå det en invitasjon fra produsenten og ventet i mailboksen.

Produksjonen består av tre dager i studio hvor Lysnes musikk skal spilles inn, deriblant et rykende ferskt bestillingsverk fra NDR Big Band. Dette skjer 11. – 13. februar. Innspillingen danner grunnlaget for en times portrettprogram av Lysne.

Med til innspillingen i Hamburg blir Lysnes faste trommeslager Knut Aalefjær.

Geir Lysne er 35 år, og utdannet ved Norges Musikkhøgskole med saksofon som hovedinstrument. Han har turnert med forskjellige grupper over hele verden, og vant bl.a. Spellemannsprisen med Oslo Groove Company i 1990. Med verket “M.B.”, komponert for Ensemblet, ble han nominert til Edvardprisen 2000. Han har komponert musikk for ulike typer klassisk- og jazz-ensembler. Han jobber også som lærer på Norges Musikkhøgskole med kurs innen storband og saksofon.

Publisert:

Del: