Ungdomssymfonikerne avslutter årets samling og turne med konsert i Oslo konserthus onsdag.

Ungdomssymfonikerne 2006/Foto: Espen Tollefsen

Ungdomssymfonikerne – Norges Nasjonale Ungdomsorkester, settes sammen på nytt hvert år etter prøvespill. Orkesteret rekrutterer høyt kvalifiserte musikkstudenter fra hele Norge, også fra nordiske og europeiske studiesteder. I intense sommersamlinger får omkring 100 studenter anledning til å arbeide med instruktører, dirigenter og solister av høy kvalitet, å bli kjent med viktig orkesterrepertoar, og å presentere orkestermusikk for et større publikum – til sammen et tilbud de enkelte studiestedene omkring i landet i liten grad har mulighet til å gi sine studenter.

Ungdomssymfonikerne samles hvert år på Elverum, og har de siste årene gitt konsert under festspillene der.

Videre venter turné, og dette året har turen gått til København (mandag) og Sandefjord (tirsdag) før turnéavslutningen i Oslo Konserthus den 19. august.

På programmet står ”Den Mirakuløse Mandarin” av Béla Bartok, samt sangene av Gustav Mahler, ”Lieder eines fahrenden Gesellen”. Med seg som solist har de den finske mezzosopranen, Monica Groop. Groop har blant annet opptrådt i operahusene i Covent Garden, New York, Bayern og Paris, i tillegg til å ha sunget med blant andre Chicago Symphony, London Symphony Orchestra og Wien Filharmonien.

Ungdomssymfonikerneer i år ledet av Rolf Gupta, til vanlig kunstnerisk leder i Kristiansand Symfoniorkester.

Dette i følge en pressemelding.

Publisert:

Del: