Ungdomssymfonikerne har siden 1973 arrangert orkesterkurs og sommerkonserter under Festspillene i Elverum. Nå skal de øve inn Mahlers sjette symfoni til to opptredener – i Oslo Konserthus og i Maihaugssalen på Lillehammer.

Ungdomssymfonikerne

Dette er det første ”vinterprosjektet” i Ungdomssymfonikernes historie, samt det første offisielle samarbeidsprosjektet mellom Ungdomssymfonikerne og Norges musikkhøgskole. Mange av Norges musikkhøgskoles studenter har vært med som Ungdomssymfoniker gjennom årene, ofte allerede før de ble tatt opp som student ved høgskolen. De yngste Ungdomssymfonikerne er 15-16 år gamle.

Ungdomssymfonikerne fører sammen studenter ved Norges musikkhøgskole og andre unge musikere fra hele landet, både de som ønsker å bli student ved en musikk-utdanningsinstitusjon, og de som allerede studerer ved et av de andre konservatoriene rundtom i landet. Og slik oppstår altså en anledning til å fremføre en av de virkelig store symfoniene i verdenshistorien med hele 120 unge og eminente musikere.

Orkesteret blir ledet av den sveitsiske dirigenten Michel Tabachnik som er Professor i Direksjon ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, og sjefsdirigent ved Gulbenkian Foundation Orkesteret i Lisboa og ved Orchestre Philharmonique de Lorraine. Tabachnik holdt dirigentkurs og dirigerte Ungdomssymfonikerne sist sommer i Elverum.

Orkesterkurset og gruppeprøver under ledelse av instruktører (bl.a. tidligere konsertmester ved Berliner Philharmoniker Leon Spierer) starter torsdag den 18. januar, mens prøvene under ledelse av dirigent pågår fra tirsdag den 23. januar. Prøvene foregår ved Norges musikkhøgskole.

Konsertene finner sted lørdag 27. januar kl 18.00 i Oslo Konserthus, og søndag 28. januar kl 18.00 i Maihaugsalen, Lillehammer.

disse sidene fra Norges musikkhøgskole kan du lese mer om prosjektet.

Publisert:

Del: