Fondet skal årlig gi stipend til unge musikktalent, og første mottaker blir 15 år gamle Emma Steinbakken fra Jessheim

Stein Ove Berg

Visesanger og trubadurStein Ove Berg døde i 2002, bare 53 år gammel. Berg ble født 22.desember 1948, og ville ha fylt 70 år i år.

Han vokste opp på Kløfta i Ullensaker. Han debuterte i “Søndagsposten” hos Otto Nielsen 1. april 1971, og ble i løpet av tiåret en av landets mest kjente og populære visesangere på 70-tallet, med Norsktopp- og allsangfavoritter som “Manda’ Morra Blues”, “Kommer Nå” og “Ta hverandre i handa og hold”. Fra 1974 til 1981 ga han ut i alt åtte album plateselskapene EMI og Talent, og han ga også ut bøker på Tiden Forlag.

Ullensaker Venstre tok i sommer initiativ til et minnefond for å hedre den folkekjære artisten fra Kløfta, skriver Romerikes Blad. Fondet skal dele ut et årlig stipend til musikktalenter.

Første stipendvinner blir 15 år gamle Emma Steinbakken fra Jessheim, som nå går siste året på Nordby Ungdomsskole.

– Emmas debutsingle ble P3s utvalgte i forrige uke. Til sommeren skal hun opptre på Odderøya Amfi sammen med store navn som Karpe Diem, og hun har musikk liggende klar for utgivelse, sier leder Stein Vegar Leidal i Ullensaker Venstre til RB.no

Fondets foreløpige styre består av Leidal og Rune Storsve, men Stein Ove Bergs minnestiftelse skal ikke ha politiske føringer. Det skal også være bare denne første gangen stipendet deles ut i kommunens regi. Ønsket er at det lokale næringslivet vil gå inn i stiftelsen. Prisutdelingen vil bli i kommunestyresalen på Ullr på Jessheim 11. desember.

Det er også flere planer om markeringer av Stein Ove Berg i lokalområdet de kommende årene. Til 75-års jubileet er det planer om en statue, en utstilling er også under planlegging.

Publisert:

Del: