Uhort.no – som ikke må forveksles med NRKs Urørt-sider – er norges største uavhengige nettverk for undergrunnsartister. På uhort.no finner du i dag over 800 artister og nærmere 2000 registrerte brukere til sammen. Artister og band har lagt ut over 3000 sanger for gratis nedlasting på uhort.no, og antallet øker for hver dag, melder Uhort-entusiastene.

Øystein Holmen (Foto: www.uhort.no)

Webmaster Øystein Holmen kan fortelle at Uhørt-konseptet i disse dager har passert en aldri så liten milepæl, med hele 500 000 nedlastinger.

— Det har vært en enorm økning i nedlastinger siden i sommer. Tallet på nedlastinger ble nesten tredoblet fra mai til juni, og tallene fortsetter å stige. I skrivende stund lastes det ned omkring 3000 sanger hver dag fra de forskjellige artistene og bandene på uhort.no, forteller Holmen.

Uhort.no startet opp i mars 2003, og har sakte, men sikkert, utviklet seg til å bli det de selv omtaler som Norges største uavhengige nettverk for undergrunnsartister og uavhengige band.

— Det unike med uhort.no er at det er artistene og musikken som står i fokus, og ikke redaksjonen. Artistene og de andre brukerne på nettsida anmelder hverandres sanger og bidrar med tips og ideer til utvikling av låter og sound.

På uhort.no-sidene, som for øvrig ikke bør forveksles med NRK P3s urørt-sider, finner du også egenfinaniserte videoer, samtidig som du kan søke på både enkeltlåter, artister og musikkstiler. Blant artistene som brukerne har gitt flest stemmer om dagen, er navn som Ape, Bikkjå og Mirror Of Madness. I tillegg har uhort.no et omfattende diskusjonsforum, der musikerne selv deltar aktivt.

— Det er mange som bruker sida for å finne musikere til bandet eller andre artister å samarbeide med, og uhort.no har også et aktivt diskusjonsforum, forteller Holmen, som drifter sidene sammen med Jan Kåre Hægbostad.

Uhort.no kjører i følge Holmen og Hægbostad på en server som snart vil nå grensen for hva den kan takle av nedlastinger og bruk. De har derfor bedt brukerne om en kronerulling til arbeidet med å få opp en ny og kraftigere server.

— Vi har ikke store og prangende reklamer på nettsida, men kun fokus på musikken og artistene. Det har aldri vært aktuelt for oss å kreve betaling av de som bruker sida, men det koster å holde en side som uhort.no gående når den vokser så mye som nå. Derfor håper vi at artistene på sida ser nytten i å bidra til å skaffe en ny server til Norges største uavhengige nettverk for undergrunnsartister.

I anledning den halve millionen nedlastinger, arrangerer uhort.no en minifestival der 10 band får spille. Konserten skal være på SinPecado i Oslo, fredag 18. november, og hvilke band som skal delta blir avgjort 21. oktober.

Interesserte finner mer på www.uhort.no.

Publisert:

Del: