Arkiv

søk


For å utforske arkivet, velg årstall, nøkkelord, skribent eller kategori. (15036 artikkel)

Lyden av noe nytt

I 20 år har by:Larm vært et utstillingsvindu for norsk musikkbransje. Men hva skal til for å bli booket? Og har det endret seg?

Større ute enn hjemme

Larviksmusikeren Bellman ønsker seg lavterskeltilbud for små artister fra Music Norway. Selv mener han å ha sitt kjernepublikum i Sør-Korea.Interaktivitet, roboter og støy

– Mange av de mest interessante komponistene har til felles at de ønsker å skape noe tids- og stedsspesifikt. Noe som skjer her og nå, som har oppstått i en helt spesifikk kontekst, en direkte kommunikasjon med sine omgivelser. For meg er dette essensen av å skape samtidsmusikk, sier Lars Petter Hagen i anledning Komponistforeningens 100 år.
Har klubbene en fremtid?

Et manglende tannhjul i maskineriet, et bristende ledd i korthuset eller den aller første dominobrikken som faller − kjent problem har mange navn. Under Trondheim Calling var dagens klubbsituasjon tema for en debatt titulert “Hullet i næringskjeden”.


Måles på medietekke

Årets Urørt-finalister har som oppgave å være synlige i sosiale- og tradisjonelle medier. – En vesentlig del av det å være musiker og artist, sier Mats Borch Bugge i P3.
Slik er tomrommet etter MIC

De savner formidling av ny norsk musikk i Norge og er usikre på hva Music Norway egentlig gjør. Fire år etter nedleggelsen av MIC sier et utvalg norske komponister hva de mener om den nye ordningen.


Opplevelse og integrering

Første runde med sang i asylmottak ble oppsummert fredag. – Det gir et godt utgangspunkt for arbeidet videre, og kanskje rette opp noen feil vi gjorde i utgangspunktet.