Arkiv

søk


For å utforske arkivet, velg årstall, nøkkelord, skribent eller kategori. (15461 artikkel)

Tomme hus trenger kunstnere!

Oslo gjennomgår nå en gedigen transformasjon, mange etablerte virksomheter flytter inn i nye bygg. Det gjør at det flere gamle praktbygg blir ledige. De bør tas i bruk. Å ha fantastiske bygg stående tomme midt i Oslo sentrum går ikke an.


Vaffel og falafel

Jeg ønsker meg et musikkliv som er like variert og mangfoldig som den norske restaurantbransjen, skriver daglig leder Siri Kvambe i SamspillBurde kulturfeltet i nord være bekymret?

Dersom Kulturnæringsstiftelsen til Sparebank 1 Nord-Norge og Innovasjon Norge Arktis sitt program for kreative næringer opphører – vil dette slå beina bort under den nordnorske musikkbransjen og en kreativ næring under utvikling.


Forvirring om musikkterapi

Det er tverrpolitisk semje om at musikkterapi bør ha ein større plass i helsevesenet, men ikkje semje om kva ein eigentleg snakkar om, skriv Brynjulf Stige, professor i musikkterapi.


Norsk musikkliv 1930-45: Nye funn og ny forskning

Over 70 år etter krigens slutt har åpningen av arkivene gjort mye musikkrelatert materiale tilgjengelig igjen. Med dette initiativet vil vi bidra til en ny vurdering av okkupasjonstiden, skriver Arnulf Mattes og Michael Custodis.
Åndsverkloven som forsvant i det BLÅBLÅ

Den nye åndsverksloven skulle sørge for at rettighetshaverne fikk bedre mulighet til å leve av sin kreative virksomhet. Med lovforslaget som Stortinget nå skal ta stilling til, vil realiteten bli en helt annen, skriver NOPA og GramArt.


Hvor ble det av dannelsen?

Bredden i de humanistiske fagene svekkes, og de praktisk-estetiske fagene i skoleverket er like lite prioritert som før, skriver Hans Ole Rian om Stortingsmeldingene som er på høring 4. mai.


Musikk med løs jakke

Serien “Kår en klassiker” bekrefter – mot sin vilje? – at kunstmusikk og musikkfortolkning er uten betydning i norsk offentlighet, skriver Erling E. Guldbrandsen