Arkiv

søk


For å utforske arkivet, velg årstall, nøkkelord, skribent eller kategori. (15036 artikkel)

– Du kan lære å bli kunstner

Ikke alle musikere skal eller vil selge ut Parkteateret, så hvorfor skal det bli satt som standard for om du er kunstner eller ikke, skriver Ingrid Margritte Narvesen, som svar til Universitas’ forside.

Rock som kur

Igor Dunderovic deler kvaler og erfaringer fra å ha vært frivillig konferansier for Rock mot Kreft i Porsgrunn.


Musikerhelse inn i utdanningene!

Vi snakker om musikerhelse som et offentlig ansvar. Men de offentlige musikkutdanningsinstitusjonene bør ha tilbud som kan gjøre musikerhelse til den enkelte musikers ansvar, skriver Miriam Hlavaty.En milepæl i norsk dirigentutvikling

En ny dirigentsatsing skal gi Norge flere dirigenter på høyeste profesjonelle nivå. Lanseringsprogrammet Opptakt – for Norges nye dirigenter gir utvalgte talenter tilgang til å bygge karriere i symfoniorkestrene.
DAB-radio uten innholdskrav?

I løpet av 2017 vil Norge som eneste land i verden kun ha et digitalt riksdekkende radionett. Når DAB-radio innføres vil de kommersielle radiokanalene ikke lenger ha krav om å spille norsk musikk. Stortinget har sovet og glemt radioens viktigste rolle. Det er heldigvis ikke for sent å rette opp i flausen.


Hallo, FolkOrg!

Jeg forstår at det er mye dere ønsker svar på, og jeg vil gjerne si noe om det som nå skjer i Kulturtanken.Norges forbudte sanger

Kampen for ytringsfrihet er på ingen måte av ny dato, skriver Per Vollestad i forkant av samtalen Ytringsfrihet i norsk musikk under Oslo World.


Svar til Gjermund Kolltveit

Det er mange ting som kan seies om det vi spelar og også om det vi seier på direkten, men særleg historielaust er det ikkje, skriv Hans Kjorstad.


Fargespill og eksotifiserende akademikere

Det er alltid forbausende å se når teoretisk velskolerte akademikere fremstiller sin egen tolkning av kulturuttrykk uten særlige forbehold om at andre tolkninger kan være både mulige, vanlige og like gyldige som deres egen, skriver Tellef Kvifte.