Arkiv

søk


For å utforske arkivet, velg årstall, nøkkelord, skribent eller kategori. (15162 artikkel)

Å styrke det regionale kulturlivet

NOSO trenger en forutsigbar opptrappingsplan med det klare siktemålet at Nord-Norge skal ha en kjerne av profesjonelle musikere i Bodø og Troms, skriver Morten Gjelten og Hans Ole Rian


Alt for kunsten

Vi sier alt for kunsten, men mener vi det egentlig? Hva skal den improviserte musikken representere i dag, spør Christian Meaas Svendsen.– Du kan lære å bli kunstner

Ikke alle musikere skal eller vil selge ut Parkteateret, så hvorfor skal det bli satt som standard for om du er kunstner eller ikke, skriver Ingrid Margritte Narvesen, som svar til Universitas’ forside.


Rock som kur

Igor Dunderovic deler kvaler og erfaringer fra å ha vært frivillig konferansier for Rock mot Kreft i Porsgrunn.

Musikerhelse inn i utdanningene!

Vi snakker om musikerhelse som et offentlig ansvar. Men de offentlige musikkutdanningsinstitusjonene bør ha tilbud som kan gjøre musikerhelse til den enkelte musikers ansvar, skriver Miriam Hlavaty.
En milepæl i norsk dirigentutvikling

En ny dirigentsatsing skal gi Norge flere dirigenter på høyeste profesjonelle nivå. Lanseringsprogrammet Opptakt – for Norges nye dirigenter gir utvalgte talenter tilgang til å bygge karriere i symfoniorkestrene.DAB-radio uten innholdskrav?

I løpet av 2017 vil Norge som eneste land i verden kun ha et digitalt riksdekkende radionett. Når DAB-radio innføres vil de kommersielle radiokanalene ikke lenger ha krav om å spille norsk musikk. Stortinget har sovet og glemt radioens viktigste rolle. Det er heldigvis ikke for sent å rette opp i flausen.


Hallo, FolkOrg!

Jeg forstår at det er mye dere ønsker svar på, og jeg vil gjerne si noe om det som nå skjer i Kulturtanken.