Arkiv

søk


For å utforske arkivet, velg årstall, nøkkelord, skribent eller kategori. (15870 artikkel)

#utavkontoret

Kulturtanken inviterer til å starte delprosjekt sammen med Kulturrådet for å få mer mangfoldige ledergrupper i kulturlivet.


Et gufs fra fortiden

Er Norge mer enn Oslo? De aller fleste vil selvsagt svare ja på et slikt spørsmål – ikke bare de 87 prosentene av befolkningen som lever og bor utenfor hovedstaden.Hva er status?

Ti år etter det store mangfoldsåret i Norge opprettholdes gamle mekanismer i kunst- og kulturlivet: I ro og mak fordeles goder og posisjoner rundt de privilegertes bord.


– Dramatisk kutt

Norsk Jazzforum stiller seg bak New Orleans Workshop og Oslo Jazzforums spørsmål til Kulturrådet om kutt i støtte, og skriver her at det også gjelder flere jazzklubber.


Når musikken stilnar

Lin Marie Holvik bagatelliserar meir enn ho stør oss i kampen mot at musikk i barnehagen som konsept vert rasert, skriv Johan Egdetveit.


Eg, ein Spellemann-sponsor

Eg såg fram til ein Oslo-tur der eg kunne treffe resten av juryen, nominerte og kollegaer. I staden viste det seg at eg hadde brukt arbeidskrafta mi til å sponse festen for den i hovudsak Oslo-baserte musikkbransjen, skriv Idar Lind.


Har Norsk kulturråd sluttet å swinge?

Vi trenger støtteordninger og kulturpolitikk som på en mer fleksibel måte ivaretar sammenhengen mellom etablerte og frivillige konsertarrangører, mener Torstein Ellingsen, Tom Olstad og John Trehjørningen.

Om å reise med gitar på fly

Det oppstår mer enn materielle kostnader for en musiker om instrumentet i bagasjen behandles dårlig. Instrumentet er personlig, skriver Lars Klevstrand