Arkiv

søk


For å utforske arkivet, velg årstall, nøkkelord, skribent eller kategori. (15246 artikkel)


Åndsverkloven som forsvant i det BLÅBLÅ

Den nye åndsverksloven skulle sørge for at rettighetshaverne fikk bedre mulighet til å leve av sin kreative virksomhet. Med lovforslaget som Stortinget nå skal ta stilling til, vil realiteten bli en helt annen, skriver NOPA og GramArt.


Hvor ble det av dannelsen?

Bredden i de humanistiske fagene svekkes, og de praktisk-estetiske fagene i skoleverket er like lite prioritert som før, skriver Hans Ole Rian om Stortingsmeldingene som er på høring 4. mai.

Musikk med løs jakke

Serien “Kår en klassiker” bekrefter – mot sin vilje? – at kunstmusikk og musikkfortolkning er uten betydning i norsk offentlighet, skriver Erling E. Guldbrandsen


Å styrke det regionale kulturlivet

NOSO trenger en forutsigbar opptrappingsplan med det klare siktemålet at Nord-Norge skal ha en kjerne av profesjonelle musikere i Bodø og Troms, skriver Morten Gjelten og Hans Ole Rian


Alt for kunsten

Vi sier alt for kunsten, men mener vi det egentlig? Hva skal den improviserte musikken representere i dag, spør Christian Meaas Svendsen.– Du kan lære å bli kunstner

Ikke alle musikere skal eller vil selge ut Parkteateret, så hvorfor skal det bli satt som standard for om du er kunstner eller ikke, skriver Ingrid Margritte Narvesen, som svar til Universitas’ forside.


Rock som kur

Igor Dunderovic deler kvaler og erfaringer fra å ha vært frivillig konferansier for Rock mot Kreft i Porsgrunn.

Musikerhelse inn i utdanningene!

Vi snakker om musikerhelse som et offentlig ansvar. Men de offentlige musikkutdanningsinstitusjonene bør ha tilbud som kan gjøre musikerhelse til den enkelte musikers ansvar, skriver Miriam Hlavaty.
En milepæl i norsk dirigentutvikling

En ny dirigentsatsing skal gi Norge flere dirigenter på høyeste profesjonelle nivå. Lanseringsprogrammet Opptakt – for Norges nye dirigenter gir utvalgte talenter tilgang til å bygge karriere i symfoniorkestrene.